La Vanguardia (Català)

Revelant el misteri

Els secrets d’Albert Adrià al capdavant de l’Enigma

-

El territori Adrià, entre la quadrícula de l’Eixample i el Paral·lel, s’ha convertit en un lloc propici per a exploracio­ns i descobrime­nts culinaris. Tickets, Hoja Santa, 41º. I ara el nou Enigma, vaixell insígnia del grup.

5 a Taula ha visitat l’espectacul­ar local del carrer Sepúlveda de Barcelona cinc mesos després de la inauguraci­ó. Un temps mínim per a una posada a punt tan complexa i afinada.

Pel que hem sentit a dir sobre el projecte i constatat en la visita, ens preguntem: l’Enigma és un espectacle que té com a protagonis­ta la cuina o es tracta d’un laberint experiment­al de complicaci­ons neurogusta­tives? Res, al nostre parer, més allunyat de la realitat. Perquè L’Enigma és senzillame­nt un restaurant colossal, amb una cuina admirable, genial, precisa, que busca sentiments de sorpresa, però també la complicita­t dels comensals que la visiten.

Durant la visita vam passar d’una certesa a la següent, en un recorregut llarg, però no fatigós, intel·ligentment acoblat i molt amablement servit.

La concepció del local, dels arquitecte­s autors de Les Cols, aporta i permet canvis constants d’ubicació al llarg de l’àpat. Els discrets tons de les parets contrasten amb els futuristes núvols metàl·lics del sostre. Els vidres que embolcalle­n les estances s’adapten amb habilitat als espais sinusoidal­s de distribuci­ó. Tot forma part d’un determinat i buscat protocol ambiental, inusual i valent, però també confortabl­e.

Tot i això, a l’Enigma res no ens sembla banal o gratuït. Començant per la cuina, amb Oliver Peña al capdavant, atenta a introduir noves idees sense renunciar a textures, gustos i coccions increïblem­ent precises.

Adrià i el seu equip han treballat i cuinat durant mesos per aconseguir uns objectius molt exigents des del primer dia. Van pel millor camí i afortunada­ment els tenim molt a prop: un privilegi difícil d’aconseguir per als nostres seguidors urbanites. No ens el deixem arrabassar!

 ?? ALEX GARCIA ?? Albert Adrià tastant una de les elaboracio­ns que se serveixen al seu últim restaurant
ALEX GARCIA Albert Adrià tastant una de les elaboracio­ns que se serveixen al seu últim restaurant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain