La Vanguardia (Català)

Mediapro s’endú al pagament tota la Champions a partir de 2018-2019

La temporada vinent serà l’última amb partit en obert a Antena 3 i TV3

- FRANCESC PUIG Barcelona

Mediapro ha resultat guanyadora única de la subhasta dels drets per retransmet­re els partits de futbol de la Champions League a partir de la temporada 2018-2019, segons fonts coneixedor­es de les negociacio­ns i a falta d’una confirmaci­ó oficial de la UEFA. Aquesta adjudicaci­ó significa que la temporada vinent, la 2017-2018, serà l’última en la qual Antena 3 i TV3 podran oferir un partit en obert de cada jornada els dimarts.

L’oferta feta pel grup audiovisua­l presidit per Jaume Roures s’ha acabat imposant a les de Movistar, Atresmedia, TV3, Mediaset i TVE. Mediapro va presentar dimarts passat una primera licitació per fer-se seus aquests drets conjuntame­nt amb Antena 3 i TV3, però tant aquesta oferta com les presentade­s per Movistar, Mediaset i TVE la UEFA les va considerar baixes. Mediapro va presentar en una segona licitació una oferta en solitari per emetre tots els partits pel seu canal de pagament beInSport amb un significat­iu augment de l’import econòmic pels drets de la Champions i l’Europa League durant tres temporades en exclusiva a Espanya, proposta que finalment va acabar resultant vencedora.

En l’anterior subhasta, la del 2014, Mediapro també va aconseguir els drets de pagament del campionat, mentre Atresmedia i TV3 es van quedar els dels partits en obert. Llavors es van pagar 180 mi- lions per tres temporades i aquesta vegada la UEFA s’havia marcat com a objectiu recaptar un 30% més que en l’anterior adjudicaci­ó pel conjunt del campionat, cosa que suposaria uns 700 milions. Aquesta xifra és la que algunes fonts coneixedor­es de la subhasta consideren que deu haver ofert Mediapro. Tot i això, altres fonts apunten que la xifra no deu haver baixat dels 1.000 milions, i també indiquen que les ofertes de Mediapro i Movistar deuen haver estat molt semblants.

Ahir Mediapro, Movistar i Antena 3 no van voler confirmar ni desmentir cap informació. Només fonts de TV3 donaven per fet que la temporada vinent serà l’última en la qual oferiran la Champions League després de dotze anys en emissió. Quan la UEFA anunciï oficialmen­t el resultat de la subhasta, Espanya passarà a formar part dels països que han vist desaperèix­er l’emissió de partits en obert de la Champions, igual que França, el Regne Unit i Itàlia.

 ?? ÀLEX GARCIA ?? Només queda un any per veure Champions en obert
ÀLEX GARCIA Només queda un any per veure Champions en obert

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain