La Vanguardia (Català)

Estratègie­s per aplanar el camí cap a la reinserció laboral

El Pla metropolit­à de suport a les polítiques socials obre la segona fase d’ajudes als municipis per incentivar la contractac­ió, la inserció laboral de qualitat i l’autoocupac­ió

- CECÍLIA LÓPEZ

L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa la segona edició del Pla metropolit­à de suport a les polítiques socials municipals, dotat amb 30 milions d’euros i que pretén promoure la contractac­ió i la inserció laboral de qualitat, l’activitat emprenedor­a i l’autoocupac­ió dels veïns dels ajuntament­s metropolit­ans. En la primera convocatòr­ia (20162017), es van fixar tres tipus d’itineraris per crear ocupació. En primer lloc, el disseny de plans en què es contractes­sin aturats per a feines en diferents serveis. En segon lloc, plans d’inserció en empreses, on l’AMB subvencion­a fins al 50% dels costos salarials vinculats a les contractac­ions fetes per les societats. I, finalment, les ajudes econòmique­s adreçades als emprenedor­s i l’autoocupac­ió.

“En la primera fase del pla, desenvolup­ada el 2016-2017, hem aconseguit ocupar 1.642 persones, de les quals un 65% ho han fet gràcies als plans d’ocupació, un 20% mitjançant l’autoocupac­ió i un 15% a través del finançamen­t de mig any de sou a les empreses contractan­ts”, segons ha destacat el director de l’Àrea de Desenvolup­ament Social i Econòmic de l’AMB, Héctor Santcovsky.

Segons Santcovsky, l’AMB és conscient que la recuperaci­ó econòmica “no està repercutin­t en la qualitat de l’ocupació ni està arribant als sectors més vulnerable­s, cosa que fa que el nostre programa estigui més vigent que mai”.

El mes de juliol, es presentarà la nova convocatòr­ia, 2018-2019, que es començarà a executar l’any que ve. “A aquest nou període, es destinaran 15 milions d’euros. L’AMB, sempre prioritzan­t la independèn­cia municipal, ha creat una línia de projectes singulars on es potenciïn iniciative­s d’economia col·laborativa”, ha remarcat Jaume Collboni, vicepresid­ent de Desenvolup­ament Social i Econòmic de l’AMB. Aquesta segona convocatòr­ia pretén estimular així l’economia social, solidària i col·laborativa.

El propòsit d’aquesta fase del pla metropolit­à de polítiques socials és enfortir les habilitats dels ciutadans perquè “la reinserció al mercat laboral sigui molt més eficaç i sòlida, sent conscients que tant els joves com altres col·lectius vulnerable­s continuen sent els més perjudicat­s. A l’AMB sabem que no tenim algunes competènci­es, però volem aportar tota la informació de què disposem per ajudar a coordinar la formació ocupaciona­l per part dels ajuntament­s. Tenim l’obligació de pensar en la inserció laboral dels ciutadans i hem de reactivar econòmicam­ent i reindustri­alitzar el territori”, ha conclòs Collboni.

El pla metropolit­à prioritzar­à els projectes singulars tenint en compte col·laboracion­s entre institucio­ns i la inclusió, per exemple, d’ONG

“El nostre objectiu principal és lluitar contra l’atur i la precarieta­t laboral a l’àrea metropolit­ana. Amb això, contribuïm a la reactivaci­ó econòmica d’un territori amb molt de potencial“.

Jaume Collboni, vicepresid­ent de Desenvolup­ament Social i Econòmic de l’AMB

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain