La Vanguardia (Català)

El somni de l’amor

Els Pirates celebren a La Seca una festa escènica amb ‘Somni d’una nit d’estiu’

- JUSTO BARRANCO

La jove companyia Els Pirates dirigeix el petit i singular teatre Maldà al carrer del Pi, però per a la seva darrera obra han decidit desembarca­r a La Seca, al costat de Santa Maria del Mar. I ho han fet amb Somni d’una nit d’estiu, el somni, diuen, més apassionat, disbauxat, absurd i inquietant que va tenir William Shakespear­e. Un text, diu el director Adrià Aubert, en el qual és difícil fins i tot discernir quin és el gènere, i que ells han decidit portar a escena inventant un gènere propi: la festa escènica.

Laura Aubert, Núria Cuyàs, Ricard Farré, Ariadna Pastor, Laura Pau, Lluna Pindado i Àlvar Triay protagonit­zen aquesta obra en la qual Shakespear­e dibuixa un món propi on la línia entre somni i realitat queda totalment desdibuixa­da. Un món, apunta el director, on el somni és la percepció de la realitat que té cadascun dels seus personatge­s. Una peça en la qual, reflexiona, allò que podria ser simplement una anècdota i un divertimen­t es converteix de sobte en una profunda reflexió sobre els misteris de l’amor.

De fet, desgrana, a l’obra hi ha des de matrimonis forçats a amors passionals, parelles separades, amors no correspost­os, amics que s’estimen... Un embolic amorós que demostra que amb freqüència el món no es mou a partir de decisions racionals. De fet, per Aubert en aquesta obra Shakespear­e es pregunta en quin moment de la nostra vida som capaços de decidir alguna cosa en ferm sobre l’amor... si és que realment en som capaços.

 ??  ?? SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU
LA SECA. FINS AL 25/VI
SOMNI D’UNA NIT D’ESTIU LA SECA. FINS AL 25/VI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain