La Vanguardia (Català)

Empipat, però no tant

El Madrid espera que Cristiano digui que continua per iniciar l’‘operació sortida’

- Madrid

La incertesa que envolta el futur de Cristiano Ronaldo al Reial Madrid continua sent un torpede en la línia de flotació de la planificac­ió esportiva del club blanc. Zinédine Zidane ja ha tornat a la capital d’Espanya i un dia d’aquests es reunirà amb Florentino Pérez per parlar-ne. La sensació ara mateix als despatxos de Concha Espina és que el portuguès continuarà perquè, a mesura que van passant els dies, també va baixant el seu enuig. El Madrid creu que la ronda d’entreviste­s que ha mantingut aquesta setmana Florentino Pérez a diferents mitjans arran de la seva renovació com a president li ha fet veure al jugador el suport sense fissures del club que havia demanat.

A favor d’aquesta tesi figura el silenci oficial del portuguès, que ja no proclama que la seva decisió de marxar sigui irrevocabl­e, i el fet que els seus advocats ja estiguin treballant en la millor estratègia per rebatre la denúncia de la Fiscalia, que acusa al futbolista d’una evasió fiscal de 14,7 milions.

Amb tot, la decisió final no es prendrà fins que Cristiano torni de la Copa Confederac­ions, la final de la qual serà el 2 de juliol. Descartada l’opció del Manchester United pel poc interès de Mourinho a tornar a tenir un jugador amb qui va acabar malament en la seva etapa al Madrid, les opcions de canvi de club es limiten al PSG. Segons la premsa francesa, el club parisenc podria presentar una oferta propera als 150 milions, si bé destaca aquests dies que ara mateix les prioritats del xeic Al-Khelaifi són més aviat retenir Marco Verratti, decidit a fitxar pel Barça, i contractar la jove estrella del Mònaco i del futbol francès Kylian Mbappé, en aquest cas entossudit a fitxar pel Madrid.

Així doncs, les possibilit­ats que Cristiano acabi al PSG passen per una doble carambola prèvia: que el club parisenc no pugui retenir Verratti i que Mbappé se’n surti de fer cap al Madrid. Els blancs fitxarien Mbappé amb els diners que recaptin de la venda de Cristiano i part del que el PSG rebi per Verratti aniria destinat a la compra del portuguès. Complicat, però un puzle que de vegades encaixa en aquest món del futbol.

L’imprevist embolic de Cristiano ha paralitzat sobretot l’operació sortida de l’estiu al Madrid. Ara per ara només s’han concretat dues baixes: Pepe, a quino s’ha renovat, i Coentrão, que jugarà cedit a l’Sporting Clube pagant el Madrid la major part de la seva fitxa. Florentino Pérez també ha confirmat que Mariano Díaz marxarà cedit, un davanter que ja amb 24 anys necessita més minuts dels que ha gaudit d’aquesta campanya.

La resta de sortides han estat desmentide­s pel president, però dues continuen semblant força probables: Morata i James. El davanter, que va contreure matrimoni dissabte passat, volia tenir solucionat el futur abans de partir de viatge de noces, però no ha estat possible. L’actitud oficial del Madrid és que no hi ha ofertes per ell. No és ben bé veritat, perquè el jugador ha pactat amb el United. El club anglès creu que se’l podrà endur per una xifra propera als 75 milions. En el cas de James, la situació és semblant. No vol continuar, i tot indica que el seu futur és a la Premier, però el Madrid continua enrocat i assegura que no hi ha ofertes fermes.

Durant les últimes hores el Madrid ha rebut una oferta del Juventus per Danilo. El deixaria marxar si el club torinès posés 25 milions damunt la taula (el Madrid va pagar-ne 31,5 al Porto ara fa dos anys). El Juventus prova ara de convèncer Danilo perquè accepti el traspàs, però el jugador no està per la feina de deixar el Madrid perquè assegura que compta amb el suport de Zinédine Zidane.

El portuguès ja no proclama que la seva decisió de marxar sigui irrevocabl­e

 ?? DANI DUCH ?? Zidane demana reforços, Cristiano Ronaldo amenaça d’anar-se’n i James Rodríguez vol marxar
DANI DUCH Zidane demana reforços, Cristiano Ronaldo amenaça d’anar-se’n i James Rodríguez vol marxar

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain