La Vanguardia (Català)

El club blanc comença a muntar el futbol femení des de baix

-

El Reial Madrid començarà aquest mateix estiu a articular la seva nova secció de futbol femení per avaluar la possibilit­at d’iniciar la seva activitat la temporada vinent. Després del recent anunci de Florentino Pérez, amb motiu de la seva reelecció com a president, sobre l’interès del club per posar en marxa aquest nou projecte, a Valdebebas ja han començat els primers contactes amb profession­als del sector per formar la nova estructura esportiva.

El projecte començarà des de la base, ja que el mateix president va descartar fa tres dies a Onda Cero qualsevol fusió, aliança o compra dels drets federatius del Madrid Club de Futbol Femení, una entitat inspirada en el Reial Madrid –fins i tot fa servir un escut i un equipament semblants– que acaba d’aconseguir l’ascens a la Lliga Iberdrola. “El projecte naixerà des de baix. No comprarem una plaça ni començarem a fitxar jugadores de tots els països per fer un equip competitiu. La nostra idea és fer-ho des de la base, des de les categories inferiors i formant les jugadores”, va explicar el president blanc.

Si el club manté aquest criteri, l’equip sènior del Reial Madrid femení necessitar­à un mínim de quatre temporades per assolir la màxima categoria, sempre que en aquest període no es reestructu­rin les categories autonòmiqu­es i espanyola a causa del creixement que està tenint aquest futbol. Clubs històrics com el Barcelona, l’Espanyol, l’Atlètic de Madrid i l’Athletic Club ja tenen un llarg historial en el futbol femení.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain