La Vanguardia (Català)

Espanya persegueix una nova medalla davant la selecció belga

- Barcelona

Laia Palau, que ha superat a Praga el rècord de partits internacio­nals que fins ara posseïa Amaya Valdemoro, destacava abans de l’Eurobàsque­t que s’està disputant a la República Txeca el caràcter competitiu de la selecció espanyola, que per cinquena vegada consecutiv­a disputarà una semifinal. Serà aquesta tarda, a partir de les 18 hores, davant Bèlgica. En l’altre matx, Grècia i França jugaran a les 20.30. “Ens coneixem molt”, va afegir l’escorta, que la pròxima temporada iniciarà una nova aventura a Austràlia.

Entre el 2001 i el 2009, Rússia va encadenar nou presències seguides entre les quatre millors en els dos diferents tornejos internacio­nals, culminats sempre amb medalla. El seu registre va ser excepciona­l, però no ho és menys el del grup que dirigeix Lucas Mondelo, que es va presentar a la vora del Moldava amb un botí molt valuós: la plata del Mundial 2014, el bronze de l’Europeu 2015 i la plata dels Jocs de Rio de Janeiro. Les cases d’apostes ja situaven Espanya entre les favorites, i la realitat així ho ha demostrat.

“Sembla molt fàcil ficar-se en la lluita per les medalles, però no ho és. En realitat, és molt difícil aconseguir el que aquestes noies estan fent”, explica el selecciona­dor espanyol, que recorda les eliminacio­ns d’Itàlia, Turquia, Rússia o Sèrbia; aquesta última, la vigent campiona. Mondelo avisa que “Bèlgica és un equip molt ben construït. Per això ha arribat tan lluny”. Segons la seva opinió, “tenen les dues millors pivots d’Europa, Meesseman –28 punts i 11 rebots en la victòria d’abans-d’ahir davant Itàlia– i Vauters –17 p, 5 r–, a més d’una gran tiradora com Kim Mestdagh –19 p–”.

De moment, la selecció belga és la màxima anotadora del torneig amb una mitjana de 70,8 punts per partit, mentre que l’espanyola és de 67. En el seu camí cap al partit d’avui, Bèlgica ho ha tingut molt més complicat. Va superar Montenegro per dos punts (66-64), per un a Rússia (76-75) i tampoc no ho va tenir fàcil en l’últim compromís de la fase de grups davant Letònia (62-58). La seva victòria més contundent va arribar als quarts de final, contra Itàlia (79-66).

Espanya, en canvi, va cedir en el duel contra les amfitrione­s –en un matx en què no s’hi jugava res– però va resoldre amb contundènc­ia la resta de partits: 62-48 a Hongria, 76-54 a Ucraïna i 67-47 a Letònia. Arriba el moment de la veritat per a les jugadores de Mondelo, molt acostumade­s a culminar amb èxit el repte de lluitar per les medalles. Un triomf aquesta tarda serviria per assegurar, com a mínim, una nova plata per al bàsquet espanyol.

 ?? MARTIN DIVISEK / EFE ?? Lucas Mondelo, selecciona­dor espanyol
MARTIN DIVISEK / EFE Lucas Mondelo, selecciona­dor espanyol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain