La Vanguardia (Català)

Torras torna a apostar per les botigues junt amb Wom&now

Josep Maria Serra s’alia amb l’empresari logístic Salvador Ros

- AINTZANE GASTESI

L’empresari logístic Salvador Ros, propietari d’RMT i impulsor fa tres anys de la marca de moda femenina Wom&now, ha fet un pas més en el sector tèxtil al prendre el 60% de Torras World, la societat propietàri­a de la marca de moda masculina Torras. El 40% restant ha quedat en mans de Josep Maria Serra, membre de la família que va fundar la marca el 1951 a Caldes de Montbui.

La nova associació empresaria­l es plasma també en el nou projecte de retail de Torras per al mercat espanyol, que compta amb quatre establimen­ts en què comparteix espai amb Wom&now, la marca llançada el 2014 per Ros i que fins ara no tenia presència en botigues pròpies. El projecte conjunt de retail disposa d’aquests quatre establimen­ts, a Sabadell, Lleida, Vic i Valladolid, i preveu entre tres i quatre noves obertures durant aquest any.

Les botigues conjuntes són l’aposta de les dues marques per impulsar les vendes al mercat espanyol, ja que totes dues tenen una important vocació internacio­nal. Torras exporta el 65% de les seves vendes, mentre que Wom&now ven fora el 50% de la producció, que es dissenya i es fabrica a Catalunya amb teixits italians.

L’objectiu de Torras, amb Josep Maria Serra al capdavant, és “crear sinergies de

La marca històrica factura 5 milions, atrapant el nivell del 2013, després de presentar concurs

creixement per maximitzar els recursos destinats a expansió a nous mercats”. De moment, comparteix­en showroom a Milà i exposen junts en esdevenime­nts com la fira de Düsseldorf. “El pla preveu entrar amb botigues en ciutats com Barcelona o Madrid el 2018”, explica Serra.

La facturació de Torras torna a situar-se en nivells del 2013, amb unes vendes de 5 milions d’euros, que no obstant això suposen menys de la meitat de la seva facturació rècord d’11 milions del 2011. És el primer signe de recuperaci­ó després de superar una forta crisi. El 2014 va presentar concurs voluntari i un ERO que va afectar el 20% de la plantilla i va començar un procés de reestructu­ració. La societat TRS Develur, liderada per David Morlans, va adquirir la unitat productiva i la marca. El 2015, Josep Maria Serra, que va continuar com a directiu, va tornar al capital i, finalment, Salvador Ros ha aconseguit el projecte.

 ?? LV ?? Josep Maria Serra, tercera generació de Torras, ara soci i conseller delegat
LV Josep Maria Serra, tercera generació de Torras, ara soci i conseller delegat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain