La Vanguardia (Català)

Hemav crea una filial per formar pilots de dron

- M. GALTÉS

Hemav, l’empresa espanyola més gran de serveis amb drons, acaba de constituir una filial per impulsar el seu negoci de formació de pilots de drons. Hemav Training està dirigida per Adriana Triviño, que ja n’era la responsabl­e de formació, i arrenca amb una estructura d’unes 10 persones.

Hemav va néixer el 2012 com a projecte de final de carrera d’uns estudiants d’enginyeria aeronàutic­a. El 2016 va facturar 1,6 milions i ocupa 70 persones. La companyia, que codirigeix­en Xavi Silva i Àlex Gomar, té seu a Castelldef­els (al campus de la UPC, on va arribar el 2014 com a primera empresa covada per l’Agència Espacial Europea) i té oficina a Madrid. L’activitat de formació va sorgir de la necessitat de comptar amb pilots qualificat­s per afrontar el creixement. Ara en fase d’internacio­nalització, l’empresa s’ha especialit­zat en inspecció industrial i agricultur­a.

Hemav imparteix cursos (de 2 setmanes) a Castelldef­els, Madrid i mitjançant un acord amb Lleidadron. “Tenim previst obrir noves zones aquest any”, explica la companyia. La primera serà amb SmartFligh­t, de Jaén, concession­ari d’Hemav per a serveis d’agricultur­a de precisió a Andalusia. Hemav ja ha certificat unes 1.000 persones com a pilots de drons i ha habilitat més de 50 operadors de vol (les empreses o institucio­ns autoritzad­es per utilitzar drons).

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? Xavi Silva i Àlex Gomar codirigeix­en l’empresa
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU Xavi Silva i Àlex Gomar codirigeix­en l’empresa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain