La Vanguardia (Català)

Ercros pagarà el seu primer dividend, de 0,04 euros per acció

-

Ercros va aprovar ahir en junta general d’accioniste­s el pagament, per primera vegada en la seva història, d’un dividend, que ascendeix a 0,04 euros per acció, amb càrrec al benefici del 2016, que va ser de 45,16 milions d’euros.

La retribució a l’accionista inclou la recompra de 3,1 milions d’accions pròpies per a la seva amortitzac­ió, i el programa culminarà amb una reducció de capital, després de la qual el benefici per acció (BPA), que a finals del 2016 era de 0,40 euros, passarà a ser de 0,42 euros, va comunicar la companyia química a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El payout conjunt del pagament en efectiu i la recompra d’accions s’eleva a un total de 13,44 milions d’euros, la qual cosa equival al 30% del benefici del 2016, i la junta també va ratificar la política de retribució a l’accionista per al període 2017-2020.

El president d’Ercros, Antonio Zabalza, va dir que “amb aquesta decisió es dona satisfacci­ó a la demanda dels accioniste­s de veure retribuïda la seva inversió i ha estat possible gràcies a la perspectiv­a d’obtenir beneficis en exercicis futurs i la sanejada situació financera de l’empresa”. Zabalza va destacar que el 2016 la companyia va registrar un benefici net de 45,16 milions d’euros, que representa multiplica­r per més de sis l’obtingut un any abans, i que va atribuir a l’“esforç de racionalit­zació industrial emprès durant la crisi”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain