La Vanguardia (Català)

El deganat per culminar una carrera

- TONI MUÑOZ Barcelona

Jordi Pintó, de 57 anys, es va criar alimentant-se a base de lleis. El seu avi i el seu pare ja eren advocats i tota la seva vida va transcórre­r entre interlocut­òries i sentències. “Recordo que compartíem l’habitatge amb el despatx del meu pare i cada tarda berenava amb passants i procurador­s”. Professa una profunda admiració pel seu pare, un reconegut i prestigiós civilista que també va ser degà del Col·legi d’Advocats.

Amb el bagatge d’una exitosa trajectòri­a en la qual acumula diversos càrrecs de responsabi­litat en els consells de redacció de diverses publicacio­ns jurídiques, la seva tasca profession­al destaca com a president del consell rector de l’ISDE, Institut Superior de Dret i Economia, institució que va impulsar el 1985 i que s’ha convertit en una referència en la formació d’advocats novells. La fundació d’aquest organisme és un dels seus èxits. “L’ISDE és una institució molt important en la qual vaig dedicar molt esforç en la seva assessoria interna i en la funció institucio­nal. Això m’ha aportat capacitat de gestió institucio­nal que crec que pot ser útil”.

El seu lema de campanya és “un canvi de 180 graus”, propòsit amb què pretén insuflar un nou aire per governar el Col·legi d’Advocats amb criteris “pragmàtics i institucio­nals”. La vida de Pintó es desenvolup­a a tot el món. Quan va acabar la carrera es va desplaçar a Brussel·les per fer les pràctiques en un moment de boom del dret comunitari. Es va inferir a Barcelona el 1986 iniciant la seva etapa com a advocat al despatx familiar Pintó Ruiz, fundat pel seu avi. El dret mercantil i el societari són les seves especialit­ats, però, a partir de llavors, la seva activitat se centra a engrossir les activitats de l’ISDE. El naixement d’aquest organisme es va forjar després d’entaular converses amb diversos bufets de Barcelona i Madrid que van veure la necessitat de proporcion­ar una formació específica als advocats novells, la qual cosa seria el preludi del màster que actualment cursen els llicenciat­s abans d’exercir. L’activitat de l’ISDE ocupa la major part de la seva vida, que transcorre entre Barcelona, Madrid i Nova York. De fet, des del 2011 també és membre de l’advocacia madrilenya com a col·legiat.

Jordi Pintó també compatibil­itza la seva activitat a l’ISDE encapçalan­t els consells de redacció de diverses publicacio­ns jurídiques. És director del Centre de Gestió del Coneixemen­t de la revista Economist & Jurist, la publicació especialit­zada en dret i mercat immobiliar­i Inmueble, ila Revista Española de Relaciones Internacio­nales.

Per tot això, amb una carrera d’èxit a l’esquena, considera que ha arribat al punt òptim d’experiènci­a per fer el salt al deganat del Col·legi d’Advocats. “Estic en una etapa de la meva vida en què arribar al deganat és important per servir i no tant per fer carrera. Perquè una vegada dins cal tenir la possibilit­at de servir i fer valer la teva experiènci­a”.

Un dels seus èxits va ser la fundació de l’ISDE, organisme que dona formació jurídica especialit­zada

 ??  ?? El candidat a degà del Col·legi d’Advocats Jordi Pintó
El candidat a degà del Col·legi d’Advocats Jordi Pintó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain