La Vanguardia (Català)

Holanda sota la pluja

El francès estrena ‘pole’ a MotoGP mentre Viñales sortirà onzè

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

El pilot francès Johann Zarco, doble campió del món de Moto2, aconseguei­x a l’asfalt moll del circuit d’Assen la seva primera pole a MotoGP en una emocionant segona sessió de qualificac­ió decidida en l’última volta.

Johann Zarco ja no només deixa bones sensacions a MotoGP. El doble campió del món de Moto2 es va fer ahir sobre un circuit d’Assen mullat amb la seva primera pole a la màxima categoria en una emocionant segona sessió de qualificac­ió que es va decidir a l’última volta i confirma que és en disposició de competir amb els millors. Sobretot si, com ahir i previsible­ment avui, l’asfalt és moll.

“Aquestes condicions m’agraden molt, ja era així quan competia a Moto2 –va assegurar el pilot de Tech 3, amb motor Yamaha, després de la sessió–. Sempre he rendit bé amb els pneumàtics de pluja, i quan molts han dubtat a canviar jo he decidit continuar-hi i crec que he encertat”.

El francès va superar Marc Márquez per 65 mil·lèsimes després que el de Cervera dominés tota la sessió. Els acompanyar­à a la primera línia una altra de les sorpreses de la campanya, l’italià Danilo Petrucci, que ja va apartar del podi Valentino Rossi a Mugello. La sessió també va tenir sorpreses de signe contrari: Maverick Viñales i Dani Pedrosa van acabar 11è i 12è, respectiva­ment, mentre Jorge Lorenzo va firmar la seva pitjor classifica­ció a MotoGP acabant 11è a la Q1 i no passar a la Q2. Avui partirà des de l’última fila.

Després de caure al GP de Qatar que obria el campionat quan havia aconseguit la seva primera volta ràpida en una categoria que acabava d’estrenar, Zarco no ha deixat de puntuar. Al GP de França va ser segon i una prova abans, a Jerez, Lorenzo el va relegar a la quarta posició. Tot i que va ser a Montmeló fa dues setmanes on el francès considera que es va assentar definitiva­ment a MotoGP. Aquell dia va sortir 14è i va acabar cinquè.

“Vaig caure a Doha quan era el més ràpid i quan creia que havia pres la mesura a MotoGP vaig tornar a caure a Barcelona als entrenamen­ts lliures. Tenia la sensació del principian­t, però a la cursa finalment vaig ser capaç de fer una bona feina”, va reflexiona­r ahir.

Tot i que les condicions li siguin favorables, el francès no s’obsessiona amb la victòria. “El primer any en aquesta categoria l’objectiu és fer algun podi i ja arribarà el dia de guanyar. Si puc començar la meva temporada de principian­t a aquest nivell podré marcar-me d’altres objectius l’any que ve”, va considerar Zarco.

Per la seva part, el líder del Mundial, Maverick Viñales, va reconèixer problemes amb la seva Yamaha a les sessions de qualificac­ió. “Alguna cosa hem fet malament, perquè Zarco, Rossi i Folger són davant –va explicar–. Als tercers lliures em sentia molt bé, còmode i rodant bé, però a la qualificac­ió no tenia les mateixes sensacions i no podia forçar la moto”.

 ?? VINCENT JANNINK / AFP ?? Johann Zarco fa broma amb una miniatura després del seu èxit
VINCENT JANNINK / AFP Johann Zarco fa broma amb una miniatura després del seu èxit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain