La Vanguardia (Català)

Cs porta al Congrés un projecte per regularitz­ar la gestació subrogada

-

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va anunciar ahir que dimarts que ve presentarà al Congrés una llei de gestació subrogada que va definir com a “altruista i garantista”. Aquesta seria la primera llei a Espanya sobre el tema.

Segons aquest projecte, podran sol·licitar ser pares per aquest mètode espanyols o residents a Espanya, i les dones gestants hauran de ser majors de 25 anys i ho faran sense rebre remuneraci­ó.

“Hi ha gent solidària per donar vida”, va dir Rivera, que va ressaltar: “Els nens (nascuts per gestació subrogada en altres països) no poden esperar a la porta d’un registre civil i tampoc no hi ha dret que una família hipotequi la seva casa per ser pare o que se n’hagi d’anar a l’estranger”.

El líder de Cs, va afegir: “El prohibicio­nisme no és la solució” i va demanar als altres partits que “siguin valents, no posin traves i no es deixin portar per pressions internes”.

Rivera va assistir ahir a Madrid a una trobada sobre nous tipus de família al mercat de San Antón, al barri de Chueca. En l’acte va explicar que el text que presentara­n és fruit de “mesos treballant amb juristes i especialis­tes en dret comparat sobre el que s’ha fet en altres països avançats com el Canadà”.

“Al segle XXI els nous models de família van canviant i cal ser valents i regular-los”, va recalcar el líder de la formació liberal.

“Les famílies són el pilar de la societat, i Ciutadans vol progressar i que la legislació progressi adequadame­nt al costat de les nostres famílies”, va continuar.

Així doncs, va advocar perquè es regulin “tots els models de família” i “ningú no es quedi enrere o hagi de passar autèntics laberints per ser pare, adoptar, tenir un nadó per gestació subrogada, gaudir de la custòdia compartida dels seus fills o gaudir de la seva vida si volen en solitari o en parella”.

Va rememorar, en aquest sentit, els temps en què es deia que els nadons proveta “no eren una cosa natural”, quan amb el divorci es deia que ningú es podia divorciar o amb el matrimoni homosexual quan s’afirmava que “no hi podia haver parelles que s’estimessin i visquessin en matrimoni si no eren heterosexu­als”.

També va criticar que per adoptar es tardi al voltant de deu anys a complir aquell desig perquè “no té sentit” i va recordar que la setmana passada es va aprovar instar el Govern central a accelerar el reglament sobre adopcions.

Rivera va apostar per “deixar els altres desenvolup­ar la seva vida” al mateix temps que s’ha referit a quatre principis: “Amor, llibertat, igualtat i solucionar els problemes dels espanyols”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain