La Vanguardia (Català)

L’ANC i Òmnium destinen 400.000 euros a la campanya

- Barcelona

Les entitats sobiranist­es han estat esperant conèixer la data i la pregunta del referèndum per començar la campanya unitària per al vot favorable a la independèn­cia. Sobre l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural recaurà el pes d’aquesta campanya paraigua i, segons consta en un proposta de resolució a què ha tingut accés aquest diari i aprovada el 10 de juny, preveuen destinar-hi fins a 400.000 euros.

Aquesta aportació es desglossa en 100.000 euros inicials a fons perdut per cadascuna de les dues entitats, i 100.000 euros més per cada una com a crèdit. “No es poden comprometr­e despeses superiors sense aconseguir ingressos equivalent­s en compensaci­ó”, recull el document, “o bé s’acordi incrementa­r la despesa inicial”.

La campanya conjunta pretén assemblar-se al màxim a la d’anys anteriors, “Ara és l’hora”. S’hi englobarie­n els partits independen­tistes (excepte la CUP, que va decidir desvincula­rse’n). No obstant això, aquesta campanya transcorre­ria en paral·lel a la que totes les entitats i formacions polítiques ja han iniciat pel seu compte.

Amb tot, la campanya unitària encara no té data d’inici, “però serà imminent, i a l’agost és quan s’intensific­arà”, asseguren. Està previst que hi hagi un particular que exerceixi de coordinado­r general i cinc coordinado­rs més per tots els àmbits: comunicaci­ó, actes de mobilitzac­ió, territori, internacio­nal i finançamen­t. Igualment, està previst un gabinet de crisi que s’hauria de fer càrrec dels contratemp­s o de la resposta a qualsevol acció des de l’Estat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain