La Vanguardia (Català)

"Han après que els diners no cauen del cel"

ENTREVISTA A DIANA LÓPEZ, tutora de 3r del col·legi Mare del Diví Pastor

-

Com s'assabenten del projecte "Valors de futur"' i per què decideixen participar-hi?

Des de BBVA van enviar un correu electrònic a l'escola amb la informació, i en aquell moment els de 3r estàvem començant a treballar a Matemàtiqu­es el valor dels diners, l'estalvi, els euros... i els tallers ens van semblar molt adients.

Què han après els infants d'educació financera?

Que els diners no cauen del cel. Que les coses cal comprar-les, i que per això cal disposar de diners, i que per aconseguir-los és necessari fer un esforç... i si els deixen diners, després els han de retornar... Tenim una guardiola en forma de porquet, i la primera moneda que hi van posar va ser tota una festa!

Com valora la tasca del voluntari de BBVA?

Molt positiva. Vam fer tres sessions i de seguida va connectar amb els nens. Les xerrades estaven molt ben enfocades, i ens va guiar en tot moment sobre com estalviar, que era un dels objectius del projecte.

Esperaven guanyar el 1r premi?

Gens ni mica! Fins i tot no sabíem que al final hi havia un concurs.

Per a nosaltres era un projecte a treballar a l'aula i la gran sorpresa va ser quan ens van dir que estàvem entre les escoles finalistes!

En què invertiran els 2.000 euros del premi?

Encara no ho hem decidit, però volem que sigui quelcom que els nens puguin veure i gaudir-ne. Que vegin que el seu esforç, com han aconseguit guanyar i estalviar uns diners, després té un fruit.

Ja han acabat el projecte?

No, ara els nens han de comprar per la festa de fi de curs mirant els diners estalviats, les ofertes, etc. I ja hem involucrat a tota l'escola.

 ?? D.C. ?? Diana López és mestra especialis­ta en Música i tutora de 3r
D.C. Diana López és mestra especialis­ta en Música i tutora de 3r

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain