La Vanguardia (Català)

Sis candidats es disputen el lideratge del Col·legi d’Advocats

- Redacció

Els profession­als adscrits al Col·legi d’Advocats de Barcelona triaran aquest dimecres el futur degà entre sis candidatur­es: Maria Eugènia Gay, Jordi Pintó, Lluís Riera, Josep Maria Paños, Vanessa González i Alejandro Labella. Gai, filla de l’exmagistra­t del Tribunal Constituci­onal, i Pintó, president de l’Institut Superior de Dret i Economia, parteixen com a favorits en la cursa electoral.

Lluís Riera, un veterà de la professió, administra­dor i mediador concursal, s’ha envoltat d’una candidatur­a de profession­als joves sota el lema “Som legals” i es proclama candidat dels “advocats del carrer”, lletrats “sense pedigrí, ni fills d’exdegans, ni de cap lobby”. En el seu programa electoral al deganat de Barcelona es compromet a donar suport als lletrats del torn d’ofici que “tenen indemnitza­cions molt baixes”. També promourà la reducció del preu de l’asseguranç­a de responsabi­litat civil que “en altres col·legis és un 50% més barat”, així com, si és possible, rebaixarà la quota dels col·legiats. Riera busca acostar la professió de l’advocacia en la societat i proposa de crear a la Ciutat de la Justícia un espai perquè les mares advocades puguin donar el pit als seus na- dons, i que s’habiliti també una guarderia per atendre els fills petits dels profession­als que ho requereixi­n amb el propòsit d’ajudar en la conciliaci­ó familiar dels advocats.

Josep Maria Paños és president de l’Associació Catalana d’Assessors Fiscals, Comptables i Laborals i aposta per donar més veu als col·legiats. Vanessa González s’ha presentat tres vegades a les eleccions i promet quotes gratuïtes als col·legiats més grans de 65 anys i als que porten fins a tres anys de col·legiació. Finalment, Alejandro Labella proposa promociona­r el bilingüism­e (castellà i català) i dignificar el torn d’ofici.

 ?? LV ?? Lluís Riera
LV Lluís Riera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain