La Vanguardia (Català)

Javier Cámara serà pare

L’actor tindrà bessons per gestació subrogada als Estats Units, una pràctica a què els famosos recorren cada vegada més

- ISABEL CLARÓS Barcelona

Aquesta setmana el programa Corazón TVE feia públic que Javier Cámara serà pare de bessons a l’agost. El naixement es produirà als Estats Units, ja que serà mitjançant gestació subrogada, una pràctica que allà sí que és legal, però que a Espanya no ho és. Va ser el mateix representa­nt de l’actor el que va confirmar la notícia que havia donat el programa televisiu, tot i que no en va voler donar més detalls, ja que Cámara, de 50 anys, sempre ha mantingut la seva vida privada lluny dels focus.

Qui sembla que ja s’ha convertit en pare de bessons, pel mateix mètode de gestació subrogada o ventre de lloguer és Cristiano Ronaldo. El futbolista va voler repetir l’experiènci­a de la paternitat abans de conèixer la seva actual nòvia, Georgina Rodríguez, i els nadons, l’Eva i en Mateo, van néixer als Estats Units el passat 8 de juny. Es diu que ha estat la mare de Cristiano la que ha viatjat als Estats Units per fer-se càrrec dels nounats, ja que el futbolista es troba a Rússia disputant la Copa Confederac­ions amb Portugal, com a país guanyador de l’última Eurocopa. Tot i que no ho ha confirmat mai, el fill que té el jugador, Cristiano júnior, de 7 anys, també va néixer pel mateix mètode.

La gestació subrogada no està a l’abast de totes les butxaques. El preu d’aquest procés des d’Espanya oscil·la entre els 75.000 i els 125.000 euros, però ha estat la solució per a molts homes solters o amb parelles homosexual­s, que així han pogut ser pares. “Sempre he fantasieja­t amb tenir família”, afirmava fa uns anys el mateix Javier Cámara. Aquella fantasia s’ha convertit en realitat per als televisius Kiko Hernández (al gener va ser pare de l’Abril i la Jimena), Torito (al novembre va néixer Nathan) o Jaime Cantizano (pare d’en Leo des de l’agost passat). La llista segueix amb Miguel Poveda, que fa dos anys va ser pare de l’Ángel; Miguel Bosé, que té dos parells de bessons: en Diego i en Tadeo i l’Ivo i en Telmo; Ricky Martin, que també té bessons, en Matteo i en Valentino; Elton John i el seu marit David Furnish, que tenen dos fills, tot i que no són bessons, en Zachary i l’Elijah; així com l’empresari Kike Sarasola i el seu marit (pares de l’Aitana i l’Enrique).

Sembla que Cristiano ha tingut bessons per gestació subrogada, igual que Kim Kardashian el tercer fill

Però també hi ha matrimonis heterosexu­als que després de tenir fills biològics, han recorregut a aquesta pràctica per motius de salut o edat, com Carmen Cervera (mare en solitari de les bessones Carmen i Sabrina), Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick (pares de la Marion i la Tabitha) o Nicole Kidman i Keith Urban (pares de la Faith). I recentment Tamara Gorro i Ezequiel Garay anunciàven el seu embaràs mesos després del naixement de la Shaila, que va néixer gràcies a un gestació subrogada.

Aquesta setmana també s’ha publicat que, pel que sembla, Kim Kardashian i el seu marit, Kanye West, han recorregut a la gestació subrogada per tenir el seu tercer fill, ja que ella va tenir moltes complicaci­ons en els dos primers embarassos i un tercer seria un risc. TMZ anunciava i publicava el contracte de l’embaràs, pel qual el matrimoni abonaria 45.000 dòlars (uns 40.000 euros) distribuït­s en deu mensualita­ts. A més, s’especifica que si la mare dona a llum bessons rebrà 5.000 dòlars extra per cada petit i que, si a causa de l’embaràs algun dels seus òrgans reproducti­us quedés afectat, tindria dret a una indemnitza­ció de 4.000 dòlars. En dipòsit han hagut d’abonar a l’agència 68.850 dòlars.

Segons TMZ, el matrimoni ha inclòs més normes, com que la dona ha de restringir la seva activitat sexual en les setmanes que precedeixi­n la fertilitza­ció. Tampoc no podrà anar a saunes, mantenir contacte amb gats, tenyir-se el cabell o beure més d’una beguda que contingui cafeïna. A més de no fumar, beure alcohol o consumir drogues.

 ?? KMJ/KMA / GTRES
HULIA BOZ / GTRES
SAMUEL DE ROMAN / GETTY ??
KMJ/KMA / GTRES HULIA BOZ / GTRES SAMUEL DE ROMAN / GETTY
 ??  ?? 2
7
8
2 7 8
 ??  ?? 1
6
WALTER MCBRIDE / GETTY
1 6 WALTER MCBRIDE / GETTY
 ?? PEREZ/X17ONLINE.COM / GTRES ??
PEREZ/X17ONLINE.COM / GTRES
 ?? INSTAGRAM. ??
INSTAGRAM.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? AGENCE/BESTIMAGE / GTRES ?? 5 1. Sarah Jessica Parker amb la Marion i la Tabitha 2. Carmen Cervera amb la Carmen i la Sabina 3. Javier Cámara 4. Quique Jiménez Torito amb en Nathan 5. Elton John i David Furnish amb en Zachary i l’Elijah 6. Jaime Cantizano amb en Leo 7. Nicole...
AGENCE/BESTIMAGE / GTRES 5 1. Sarah Jessica Parker amb la Marion i la Tabitha 2. Carmen Cervera amb la Carmen i la Sabina 3. Javier Cámara 4. Quique Jiménez Torito amb en Nathan 5. Elton John i David Furnish amb en Zachary i l’Elijah 6. Jaime Cantizano amb en Leo 7. Nicole...
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? 9
INSTAGRAM ?? 4
9 INSTAGRAM 4
 ??  ?? 3
3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain