La Vanguardia (Català)

Màrius Rossell

FUNDADOR DE TRILOGI

- MAR GALTÉS

Trilogi, especialit­zada en desenvolup­ar botigues de comerç electrònic, té la seva fàbrica de software a Igualada i oficines comercials a Barcelona, Xangai i Hong Kong. Ara prepara la seva expansió a Europa.

L’empresa de serveis de comerç electrònic factura 4,2 milions i preveu créixer a Europa

En el moment de comprar en una botiga en línia, cada consumidor pot convertir-se en un influencer: si comparteix la seva compra a les xarxes socials, viralitza el producte i aporta trànsit al web de la marca, a canvi pot rebre punts, descomptes o diners de la marca en qüestió. “Aquesta funcionali­tat,

social pay, afegida a la plataforma de qualsevol botiga en línia, serà el nostre producte estrella. És una idea molt simple, però ningú no l’ha desenvolup­ada abans: segur que ens el copiaran, però ara som els primers” assegura Màrius Rossell, fundador i director general de Trilogi, companyia de solucions de comerç electrònic creada el 1999 a Igualada.

Des del 2010 la companyia va apostar per créixer a l’Àsia, on ara té oficines a Xangai i Hong Kong, amb vuit persones. Però la fàbrica de software és a Igualada, amb una plantilla d’unes 70 persones; a més, la companyia té oficina comercial a Barcelona.

El social pay, enfocat principalm­ent a grans marques, sortirà al mercat a finals d’agost, com una funcionali­tat més de la seva plataforma software as a

service LogiComerc­e. “Se’m va acudir a l’Àsia, perquè allà les xarxes socials s’utilitzen molt més que a Europa”, explica Rossell. La Xina també és el primer país del món en compres en línia, amb uns 150 milions de consumidor­s en línia.

El 2017 la companyia espera facturar 4,1 milions d’euros, davant els 3,4 milions del 2016 (un 20% més). El 90% del negoci es duu a terme a Espanya –amb clients com Mediamarkt, Lacoste...– i el 10% a l’Àsia, que “és una aposta a llarg termini”, reconeix Rossell. “L’objectiu és que aviat el negoci internacio­nal sigui més gran que el que fem a Espanya”. Ara Trilogi prepara la seva aposta per Europa; està en fase de definició dels mercats: “Estem paquetitza­nt el producte, per poder tenir distribuïd­ors i socis locals”.

Des de Xangai i Hong Kong treballen principalm­ent per a empreses internacio­nals que volen vendre en línia a l’Àsia. “Moltes empreses occidental­s tenen el comerç electrònic sobre grans plataforme­s, però són molt cares i no els surt a compte realitzar aquesta inversió per a aquests nous mercats asiàtics (Vietnam, Indonèsia, Malàisia...) que requereixe­n una casuística de molts idiomes, divises, sistemes de pagament...”. Entre els seus clients té empreses americanes, europees i asiàtiques, “de tots els sectors”. La competènci­a de Trilogi són les plataforme­s SAP Hybris, Demandware (Salesforce), IBM Websphere o la de codi obert Magento.

“La nostra plataforma és personalit­zada al 100%, no utilitzem plantilles. I tenim funcionali­tats avançades, per exemple, perquè una botiga en línia d’una gran marca assigni cada compra al distribuïd­or que li correspong­ui –la facturació, la tramesa–, sense que l’usuari final arribi a percebre-ho”.

 ??  ??
 ?? LV ?? Màrius Rossell dirigeix l’empresa a cavall d’Igualada, Hong Kong i Xangai
LV Màrius Rossell dirigeix l’empresa a cavall d’Igualada, Hong Kong i Xangai

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain