La Vanguardia (Català)

Un vaixell amb 150 turistes a bord naufraga en un pantà de Colòmbia

-

Una embarcació amb prop de 150 persones va naufragar ahir a l’embassamen­t de Guatapé, una localitat turística situada a 80 quilòmetre­s de Medellín, al nord-oest de Colòmbia, i almenys nou persones van morir ofegades.

El naufragi del vaixell El Almirante, dedicat a passejos turístics a l’embassamen­t, va passar poc després de les dues del migdia hora local, segons el diari El Colombiano, de Medellín.

“Estem en plena operació. Segons l’empresa propietàri­a del vaixell hi anaven 150 persones. La nau El Almirante no va xocar contra cap altra, només es va submergir”, va dir al diari Victoria Eugenia Ramírez, secretària de govern d’Antioquia, departamen­t al qual pertany Guatapé.

En un vídeo penjat a la pàgina web del diari El Tiempo es podia veure el ràpid enfonsamen­t de l’embarcació, de diversos pisos i una coberta superior d’esbarjo, mentre altres vaixells que navegaven per l’embassamen­t s’acostaven per recollir els turistes, alguns dels quals es tiraven a l’aigua sense armilla salvavides.

Els bombers busquen una trentena de desaparegu­ts en l’accident, que causa almenys nou morts

“Un helicòpter de la Força Aèria Colombiana es dirigeix cap a Guatapé per donar suport a l’emergència presentada pel naufragi”, van alertar les autoritats. Segons Blu Radio i altres mitjans colombians, hi havia almenys tres persones mortes –més tard la xifra va pujar a nou– i una trentena de desaparegu­ts. També bombers de diferents localitats de l’orient d’Antioquia van ser enviats a Guatapé per ajudar en el rescat dels nàufrags.

L’embassamen­t és molt a prop de Guatapé, municipi que ofereix diverses activitats per a turistes i que ahir diumenge registrava una gran afluència de públic pel fet que avui és dia festiu a Colòmbia. I una de les activitats més sol·licitades pels turistes és justament el recorregut per les aigües color maragda de l’embassamen­t en vaixells que disposen de totes les comoditats, inclòs el servei de restaurant.

Segons informacio­ns preliminar­s publicades per El Tiempo, l’embarcació que es va enfonsar tenia tres pisos i era al límit de la seva capacitat en el moment de l’incident. Alguns testimonis van assegurar que el vaixell “es va partir” i que quan el capità se’n va adonar, va demanar els passatgers que es moguessin a un costat de l’embarcació, amb la qual cosa la nau es va començar a balancejar i es va precipitar l’enfonsamen­t.

Les xarxes socials es van omplir de vídeos en els quals es podia veure el naufragi. “Ens vam salvar perquè el meu marit va entrar en un quart i va treure uns salvavides”, va dir una dona, encara commociona­da, i va agregar que desconeixi­a la sort del seu pare i que als turistes no els van donar armilles en l’embarcamen­t.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain