La Vanguardia (Català)

Un home apunyala a Salou la seva dona i després s’entrega

- Tarragona

Es va presentar a primera hora del matí a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou per confessar que havia matat la seva parella, de 29 anys, i que havia deixat el cos dins del cotxe. Tal com havia indicat, els agents van trobar el cadàver de la seva dona amb nombroses ferides d’arma blanca al seient del conductor del vehicle, després de la qual cosa l’autor confés va quedar detingut i acusat d’un delicte d’homicidi dolós. Amb aquest cas, són 31 les dones assassinad­es per les seves parelles o exparelles a Espanya des de començamen­t d’any.

L’home, de 43 anys, va matar la seva dona a ganivetade­s abans de lliurar-se a la policia. Els Mossos van obrir una investigac­ió per aclarir les circumstàn­cies concretes de la mort però tot sembla indicar que l’assassinat es va produir hores abans de la confessió al mateix cotxe, que els Mossos van trobar a la T-325, la carretera que uneix Salou i Cambrils. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va informar ahir que en aquest cas no constaven denúncies prèvies de la víctima, de nacionalit­at espanyola, per violència domèstica. L’assassí confés, veí de Vila-seca i d’origen marroquí, roman detingut en espera de passar a disposició judicial.

Aquest mateix cap de setmana una altra dona també ha mort apunyalada a Sevilla, en aquest cas per la seva exparella, que després del crim va fugir. En aquesta ocasió la víctima sí que havia denunciat i el jutge havia dictat una ordre d’allunyamen­t. Amb aquests dos casos, s’eleven a 31 les dones que durant aquest any han mort per violència masclista. Fins a la data, Madrid, amb set dones assassinad­es, és la comunitat amb més víctimes mortals, seguida de Castella-la Manxa i Andalusia, amb cinc, i Catalunya, amb quatre.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain