La Vanguardia (Català)

Sant Sebastià posarà càmeres per desviar turistes als pàrquings perifèrics

-

Les càmeres poden ser la solució a la congestió del trànsit. Preocupat pels freqüents embussos generats a l’estiu, l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Sant Sebastià desenvolup­arà un sistema de càmeres per desviar del centre els turistes que arribin amb cotxe i dirigir-los als aparcament­s situats a la perifèria. Els habituals col·lapses estivals han derivat en una proposta que s’espera que sigui operativa en un any.

“El nostre problema és l’estiu –explica Pilar Arana, regidora de Mobilitat–, especialme­nt els dies ennuvolats, dates en què venen molts visitants de Guipúscoa i del sud de França: ara mateix, com que depenem tant de la meteorolog­ia, no podem identifica­r els dies crítics”. Malgrat la intensa campanya informativ­a a les principals localitats de procedènci­a i a través d’aplicacion­s mòbils i la feina dels agents de mobilitat, els embussos són habituals al centre i als accessos de la ciutat. “Molt poca gent fa cas i, tot i que els pàrquings són plens, la gent continua entrant amb el cotxe”, explica Arana. Per alleujar la situació s’instal·laran càmeres de control d’accés al centre que identifiqu­in les matrícules i que distingeix­in entre residents i cotxes registrats a Sant Sebastià i visitants. La iniciativa permetrà discrimina­r entre uns i altres, una cosa tècnicamen­t impossible ara. “Tothom que se salti la restricció serà automàtica­ment multat; no hi haurà tanques ni pivots per evitar l’entrada ja que hem constatat que en aquests casos el que es provoca és un alentiment encara més gran del trànsit”, diu Arana.

L’Ajuntament està planifican­t que, des d’uns cinc quilòmetre­s abans d’arribar a la ciutat, es col·loquin pantalles a les carreteres que llancin avisos de l’ocupació dels pàrquings i informin del sistema de càmeres per així desviar els turistes cap als aparcament­s de la perifèria ben connectats amb el centre a través del transport públic.

Mentre es prepara el sistema de càmeres, aquest estiu es tallaran els accessos de manera temporal i en dies concrets. Amb un carril bici molt desenvolup­at i una gran utilitzaci­ó del transport públic –és la ciutat de l’Estat en què més es fa servir per persona–, Sant Sebastià espera que el sistema dissuasiu de càmeres serveixi per conscienci­ar els visitants, tal com ho estan els donostiarr­es, acostumats al tancament del centre de la ciutat en els nombrosos esdevenime­nts que se celebren al llarg de l’any.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain