La Vanguardia (Català)

Eva Longoria fa enfadar Podem

El partit polític critica la concessió d’una finca municipal de Marbella a la Fundació Global Gift

- ADOLFO S. RUIZ

Immersa en una polèmica amb Podem a la Costa del Sol, Eva Longoria ja es prepara per a la VI Gala Global Gift, que aquest any se celebrarà el 16 de juliol a l’Hotel Meliá Don Pepe de Marbella. L’actriu María Bravo, fundadora de Global Gift, i l’alcalde de Marbella, José Bernal, van presentar oficialmen­t l’esdevenime­nt, per al qual s’ofereixen entrades a 500 i 1.000 euros, que serà presentat per Belinda Washington i Amaury Nolasco i tindrà l’actuació del bailaor Rafael Amargo, entre d’altres.

La Fundació Global Gift, de la qual Longoria és la seva imatge de marca, va ser posada en marxa per María Bravo, ex de Bruce Willis, que és natural de San Pedro de Alcántara, encara que ja fa 28 anys que està establerta als Estats Units, i la nicaragüen­ca Alina Peralta, per ajudar els nens víctimes de malalties rares i que necessiten tractament­s complexos.

L’arribada de l’estiu engega els motors dels dos grans esdevenime­nts filantròpi­cs que Marbella celebra cada any. La gala Global Gift, el cap visible de la qual és Longoria, i la gala Starlite, de la qual Antonio Banderas és el seu reclam més important. L’objectiu és recaptar els màxims diners possibles entre els famosos i adinerats que passen a Marbella les seves vacances. La filantropi­a del marisc, com és coneguda en alguns sectors de la ciutat.

Fins al 2013 Eva Longoria dignificav­a amb la seva presència les dues celebracio­ns, però el divorci de Banderas i Melanie Griffith, íntima amiga de l’actriu texana d’origen mexicà, va acabar per separarla un any més tard de les activitats de l’actor malagueny. Des d’aleshores tots dos segueixen camins paral·lels i procuren no trobar-se.

Aquest any Global Gift s’ha vist envoltada en la polèmica aixecada per Costa del Sol Sí Puede (CSSP), la marca de Podem a la zona, que ha denunciat la concessió per a trenta anys d’una finca municipal, coneguda com La Panocha i valorada en 1,7 milions d’euros, a la fundació que encapçalen Longoria i Bravo. Es tracta de la primera Casa Global Gift al món i s’hi establiran cinc associacio­ns que treballen amb nens malalts. La mateixa Longoria va participar fa un any en la festa que es va organitzar a La Panocha, encara sense reformar, amb representa­nts de les associacio­ns i nens que trobaran allà un lloc on es puguin tractar les seves malalties.

Segons el parer de Podem, l’adjudicaci­ó s’ha fet a dit, “una manera de cedir espais públics pròpia dels quinze anys de gilisme”. Podem, que no posa en dubte les bones intencions de la fundació, assenyala que un ajuntament, en aquest cas una coalició de PSOE, IU i independen­ts, “ha de decidir si aposta per la solidarita­t d’un rescat ciutadà des de l’àmbit públic o al contrari el delega en obres de caritat per part de magnats i famosos”.

L’Ajuntament de Marbella respon a Podem amb la legalitat de l’adjudicaci­ó, “que va explicar amb vint dies d’exposició pública sense que Podem demanés l’expedient en cap moment”, per la qual cosa qualifica de “punyalada per l’esquena” la denúncia de CSSP. L’alcalde de Marbella, el socialista José Bernal, enalteix la tasca social de la fundació de Bravo i Longoria per ajudar a millorar la vida de nens, dones i famílies de tot el món. “Em sento especialme­nt satisfet i orgullós d’aquest gran projecte que és la Casa Global Gift”, ha dit.

“Podemos ens treu les ganes de fer obres bones i utilitza el nom de famosos com Eva Longoria o Antonio Banderas per fer política”, assenyala una decebuda María Bravo, que està disposada a continuar endavant amb la gala d’aquest any sota la promesa que “cada euro que es recapti anirà destinat al projecte Casa Global Gift de Marbella, tant si es vol com si no es vol”.

L’actriu i María Bravo volen establir a La Panocha cinc associacio­ns de nens amb malalties rares

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain