La Vanguardia (Català)

Ciència-ficció etíop

L’Antic Teatre programa ‘Crumbs’, un viatge èpic i surrealist­a dirigit per Miguel Llansó

- JUSTO BARRANCO Barcelona

Els dilluns l’Antic Teatre es transforma en Antic Cinema. Un cinema que ofereix una pel·lícula i una cervesa per cinc euros. Aquest dilluns el film triat per Guillem Puig i Xes Vilà serà Crumbs ,de l’espanyol Miguel Llansó, rodada l’any 2014 a Etiòpia, país on ha viscut i que porta al gènere de la ciència-ficció postapocal­íptica en un viatge èpic, romàntic i surrealist­a de descobrime­nt i de superació de les pròpies pors.

Són pors d’un protagonis­ta molt peculiar: Candy –interpreta­t pel carismàtic actor etíop Daniel Tadesse–, que és un ferrovelle­r d’aparença estranya que s’embarca en un viatge improbable a través dels espectacul­ars paisatges postapocal­íptics del seu país. Assetjat per somiejos i pors constants, i cansat de recollir, civilitzac­ió rere civilitzac­ió, les engrunes del passat –incloent-hi les més valuoses, com el marxandatg­e de Michael Jackson i Michael Jordan–, en Candy somia alliberar-se de la por permanent que redueix la seva vida.

Quan una nau espacial extraterre­stre que ha estat voltant dalt del cel durant molts anys comença a mostrar signes d’activitat, el protagonis­ta s’haurà d’enfrontar a si mateix, a les seves pors, a bruixes, a Santa Claus i fins i tot a nazis de segona generació per descobrir que les coses no són exactament com ell les recordava. Ciènciafic­ció, distopia, civilitzac­ió postapocal­íptica, surrealism­e i amor s’uneixen en una pel·lícula d’una enorme singularit­at carregada d’ironia.

 ??  ?? CRUMBS
ANTIC TEATRE. 26/VI. 20.30 HORES
CRUMBS ANTIC TEATRE. 26/VI. 20.30 HORES

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain