La Vanguardia (Català)

Més enllà de la rivalitat

Vettel increpa i envesteix Hamilton en una cursa caòtica que només va controlar Ricciardo

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

La tensa rivalitat entre Lewis Hamilton i Sebastian Vettel des de principi de temporada va sobrepassa­r ahir el límit de l’esportivit­at. En un gran premi marcat per les col·lisions, les avaries, les interrupci­ons contínues i fins i tot una bandera vermella, l’alemany va envestir per darrere el britànic quan liderava la prova i el safety car acabava de senyalitza­r la cursa llançada a la volta 22. Hamilton va frenar, Vettel el va tocar per darrere i la seva reacció va consistir a col·locar-se-li al costat, increpar-lo i fer un cop de volant cap a ell.

La direcció de cursa el va sancionar amb 10 segons de stop and go que el van acabar apartant de la lluita pel podi; Hamilton, per la seva banda, va veure com l’infortuni s’aliava contra ell i també va perdre les seves opcions, després de liderar la prova fins a la volta 32 de 51, ja que va haver d’entrar a la línia de boxs a canviar el seu reposacaps. Enmig de tot aquest caos es va imposar qui va saber gestionar-lo millor: un Daniel Ricciardo que, malgrat aturarse al principi a causa d’un problema elèctric del seu Red Bull, va remuntar 17 places per acabar pujant a dalt de tot del podi.

“Ha estat una cursa molt boja, i quan vaig haver de parar al principi les coses se’ns van posar molt malament. No hauria apostat ni de broma per la meva victòria. Però vam seguir endavant i segons ha anat la cursa evoluciona­nt hem vist que teníem opcions”, va explicar el vencedor, que no guanyava un GP des del de Malàisia de la passada campanya. El van acompanyar al podi un Valtteri Bottas que va convertirs­e en el protagonis­ta de la sortida després de col·lidir amb Kimi Raikkönen als revolts 2 i 3 del circuit, però que tampoc no es va rendir i va aprofitar les aturades per tornar a ficar-se dins la cursa. A la recta final va tenir prou ofici per obrir-se i superar un inexpert Lance Stroll que ja celebrava la segona plaça per la ràdio de l’equip. Tot i així, el canadenc esdevé el pilot més jove que puja al podi d’un GP amb 18 anys i 238 dies, superant així Vettel.

“Encara no m’adono del que ha passat. Ens hem mantingut fora de tots els incidents i he provat de mantenir el cap fred; aquesta ha estat la clau, fins que Bottas m’ha avançat al final”, opinava el rookie de Williams.

Després de caure de les dues primeres places, tant Vettel com Ha- milton van mantenir el seu intens duel quan van tornar a la pista a la setena i novena posició, respectiva­ment. Amb gairebé 20 voltes per recórrer, tots dos van avançar Fernando Alonso, que va aconseguir sumar els seus primers punts de la temporada (2) finalitzan­t a la novena plaça. També van superar Ocon i Magnussen però, malgrat firmar les seves millors voltes en aquesta recta final de la prova, no van poder atrapar Bottas, que circulava tercer a menys de 2 segons de Vettel fins que va avançar Stroll als últims metres.

Sense creuar-se la mirada després de la cursa, Vettel i Hamilton es van llançar dures acusacions a través dels mitjans. “L’F-1 és per a adults. No té sentit frenar. No estic d’acord amb la sanció: ens haurien d’haver castigat als dos”, va assegurar l’alemany. “Si Vettel vol demostrar que és un home, millor fora del cotxe, al carrer, cara a cara”, va replicar Hamilton, que va assegurar haver actuat de la mateixa manera després de les retirades del safety car en els moments que liderava la prova. “No vaig mirar de molestarlo. Com en les anteriors arrencades, vaig frenar al mateix lloc. Es va adormir i se’m va enganxar. Tot i que aquest no és el problema, sinó que se’m col·loqués al costat i conduís cap a mi. És una vergonya. Crec que s’ha avergonyit de si mateix –va prosseguir l’anglès–. Imagineu el que hauran pensat els nois que veuen l’F1 i veuen aquesta mena de conducta per part d’un pilot que ha estat quatre cps campió del món”.

L’altre espanyol a la cursa, Carlos Sainz, va tornar a sumar (4 punts) –ho ha fet en sis dels vuit GP disputats– i es manté novè a la general.

LEWIS HAMILTON “Si Vettel vol demostrar que és un home que ho faci al carrer, no al cotxe”

 ?? VIDEOTAPE ?? Vettel va topar amb Hamilton en frenar l’anglès quan el cotxe de seguretat havia assenyalat cursa llançada
VIDEOTAPE Vettel va topar amb Hamilton en frenar l’anglès quan el cotxe de seguretat havia assenyalat cursa llançada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain