La Vanguardia (Català)

Sandro Rosell nega qualsevol delicte

-

Un mes després de l’ingrés a presó de Sandro Rosell, acusat de blanqueig i organitzac­ió criminal pel presumpte blanqueig d’uns 15 milions d’euros obtinguts després de cobrar comissions suposadame­nt il·legals, l’expresiden­t del FC Barcelona, a través del seu advocat, Pau Molins, va proclamar la seva innocència i va demanar la sortida immediata de la presó per poder demostrar-la en condicions de llibertat.

En la vista oral celebrada dijous passat, Pau Molins va fer un llarg al·legat en resposta a l’escrit d’impugnació del ministeri fiscal. En una de les seves primeres reflexions va esgrimir que “els fets que s’imputen no presenten les caracterís­tiques de cap delicte i, en particular, no reuneixen els requisits dels delictes de blanqueig i d’organitzac­ió criminal”. Molins va lamentar, a més a més, que “els cossos policials ja faci dos anys que estiguin investigan­t en secret” sense haver-li “atorgat la més mínima oportunita­t d’explicar-se a Rosell”.

Molins va defensar la teoria que des de la Confederac­ió Brasilera de Futbol (CBF) no ha sortit cap veu denunciant cap perjudici per alguna acció de Rosell. “No hi ha cap constància que aquesta entitat se senti perjudicad­a o reclami res, aquí o al Brasil, on per cert el senyor Teixeira (expresiden­t de la CBF) continua passejant tranquil·lament pel carrer sense que ningú li reclami res al seu país”. El lletrat que representa Rosell conclou que “mentre no s’acrediti que ha existit un perjudici per a algú, no pot apreciar-se cap delicte patrimonia­l”. Molins, de fet, va aportar com a prova un certificat firmat per Walter Feldman, actual secretari general de la CBF, donant suport a la seva tesi.

Respecte a l’acusació d’encapçalar una organitzac­ió criminal,

LA DEFENSA El seu advocat afirma que mantenir Rosell a la presó és “tremendame­nt desproporc­ionat”

el lletrat es preguntava que “si el senyor Rosell n’era el cap, com és possible que qui s’endugués més diners fos el senyor Teixeira?”.

En la part final de la seva exposició Molins va defensar la necessitat que es concedeixi la llibertat al seu representa­t, ara en situació de presó incondicio­nal, negant, com va fer el fiscal, el risc de fuga per tenir “tan sòlids arguments jurídics per a la seva defensa que difícilmen­t se sentirà temptat de fugir i passar la resta dels seus dies amagat i lluny de la seva terra, la seva família i els seus béns”.

Després de lamentar les condicions de l’embargamen­t a què ha estat sotmès Rosell (25 comptes corrents i dipòsits bancaris, 57 finques i 11 vehicles), va assegurar que “la mesura de presó resulta sens dubte tremendame­nt costosa i desproporc­ionada”.

 ?? DANI DUCH ?? Sandro Rosell
DANI DUCH Sandro Rosell

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain