La Vanguardia (Català)

El Santander vendrà l’immobiliar­i del Popular amb rebaixes de fins al 40%

-

El Banco Santander vendrà la cartera immobiliàr­ia del Popular –heretada després de la resolució de l’entitat i la seva posterior adquisició al preu simbòlic d’un euro– amb un descompte d’entre el 30% i el 40% del seu valor, segons informen fonts del sector. Després de la compra del Popular, l’entitat que presideix Ana Botín va incorporar al seu balanç actius improducti­us lligats a l’immobiliar­i per import de 29.800 milions d’euros amb una ràtio de cobertura del 45%.

El Santander pretén dotar 7.200 milions en provisions per limitar la seva exposició immobiliàr­ia i assolir una cobertura del 69%, superior a la dels seus principals competidor­s a Espanya, la mitjana dels quals és del 52%. També té intenció de desprendre’s de la meitat d’aquests actius en un termini de 18 mesos per assolir uns nivells poc rellevants en tres anys. En aquest sentit, el banc càntabre ha posat en relleu que entre el 2012 i el primer trimestre del 2017 va aconseguir reduir en un 60% la seva exposició immobiliàr­ia.

Atesa la celeritat amb què el Santander vol reduir la seva exposició immobiliàr­ia, fonts del sector van assegurar que haurà de vendre aquests actius amb uns descomptes d’entre el 30% i el 40%. Així, van explicar, el valor dels actius quan una entitat entra en procés de resolució difereix de quan estava a ple rendiment, i es redueix significat­ivament. El Santander emprendrà al juliol una ampliació de capital de 7.000 milions. Es preveu que el període de subscripci­ó comenci al principi o bé a mitjans de mes per executar-se a finals.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain