La Vanguardia (Català)

Reapareixe­n les cues a l’aeroport del Prat

La Policia Nacional reconeix una certa congestió i torna a alertar que la situació podria ser igual o pitjor en ple estiu

- JOSE POLO

Tot i que el Govern espanyol va anunciar que donava per “normalitza­da” la situació al Prat fa menys de quinze dies amb una visita del seu delegat a Catalunya, Enric Millo, aquest cap de setmana de Sant Joan les cues i les queixes dels usuaris van tornar a reaparèixe­r, tot i que amb menys intensitat que en episodis anteriors, a l’aeroport barceloní.

Una vegada més, els passatgers afectats van expressar la seva ràbia a través de missatges a les xarxes socials. Concretame­nt, es queixaven d’esperes de “més d’una hora” en alguns casos a la zona de control de passaports. “El nou sistema de passaports a l’aeroport de Barcelona no funciona i és inhumà. Mil persones en una sala sense aire condiciona­t, aturats”, va opinar, per exemple, l’actriu Natalia Tena a través del seu compte de Twitter.

Fonts de la Policia Nacional van reconèixer ahir a l’agència ACN que el problema havia reaparegut després de diverses jornades de calma. Van qualificar el problema de “certa congestió” durant les últimes hores de servei de divendres i algunes hores de dissabte. Les queixes van remetre durant la jornada d’ahir. Aquestes mateixes fonts de la Policia Nacional van insistir que durant tot el cap de setmana havien estat treballant un total de vuit agents a la zona de control de passaports i que el 100% de les casetes estaven disponible­s. També van assegurar que el problema és la “saturació de la infraestru­ctura” causada per la gran quantitat de vols que es reben i la nova normativa antiterror­ista que obliga els passatgers a mostrar el seu passaport quan entren i surten de l’espai Schengen. A més, van denunciar una “certa falta de gestió “per part d’Aena a la T2, on es concentren les companyies low cost. “Durant l’estiu la situació serà igual o pitjor”, van tornar a alertar.

Segons Aena, la situació durant el cap de setmana “no va sortir de la normalitat”. Fonts de la gestora dels aeroports van explicar ahir a

La Vanguardia que dissabte hi va haver retards de 50 minuts en les arribades per l’acumulació de tres vols produïda per “meteorolog­ia adversa” a l’Atlàntic. “Només hi va haver una punta” de cues a les 13 hores de dissabte. En qualsevol cas, des d’Aena no es va voler entrar a valorar les acusacions de la policia i es va indicar que durant dissabte i ahir la mitjana d’espera va ser de 16 minuts. Un temps que està “dins dels estàndars europeus”, van assenyalar.

El Ministeri de Foment es va comprometr­e a instal·lar 50 aparells verificado­rs de passaports abans de final d’aquest mes. De moment, ja n’han arribat 20. A més, va prometre 144 agents de policia abans de juliol per controlar la situació. Durant el mes de juny, s’han incorporat 86 efectius.

Malgrat les queixes dels usuaris, Aena assegura que la situació va ser normal durant tot el cap de setmana

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain