La Vanguardia (Català)

El 080 inicia avui l’edició més festiva El recinte modernista de Sant Pau acull la cita amb la moda

- ISABEL CLARÓS

Ahir s’estava treballant a marxes forçades al recinte modernista de Sant Pau per deixar-ho tot a punt per avui, dia en què s’inaugura una nova edició del 080 Barcelona Fashion. Serà la 20a edició, i per això l’organitzac­ió, amb Miquel Rodríguez al capdavant, s’hi ha bolcat. Volen que sigui una setmana de moda i, sobretot, de celebració. Per això s’ha escollit un lloc tan significat­iu com el recinte modernista de Sant Pau, que a l’estiu del 2014 ja va acollir la 080, però llavors encara hi havia molts pavellons sense reformar. En canvi, ara es podrà gaudir de l’obra de Domènech i Montaner en tota la seva esplendor.

La passarel·la mostrarà les desfilades de 37 dissenyado­rs. Debuten Mietis, Jnorig, Colmillo de Morsa, AMT, Elena Estaun, Gema Sach i María Roch, que, acompanyad­a de 10 ceramistes, escenifica­rà la filosofia japonesa Kintsugi. A més, aquesta dissenyado­ra no presentarà la col·lecció per a la pròxima primavera-estiu, sinó les seves propostes per al tardor-hivern, igual que Gema Sach, Bóboli, Escorpion i Custo Barcelona. La firma de Custo Dalmau serà una de les protagonis­tes de la 080 Barcelona Fashion Nights, la programaci­ó especial per celebrar el 20è aniversari de la passarel·la catalana. Les altres protagonis­tes seran Amoramargo, la primera col·lecció del bailaor Rafael Amargo; la firma Sweet Matitos, que inclourà un concert d’Andrea Motis, i Macson, que aquesta nit bufarà les espelmes del seu 75è aniversari. A més, la festa oficial del 080 tindrà Zalando com a patrocinad­or, fet que prova l’estreta col·laboració que hi ha entre el món en línia i el físic.

Com cada edició d’estiu desfilaran també Guillermin­a Baeza, Xarxa Point i Como un Pez en el Agua. La passarel·la es completa amb Little Creative Factory, que inaugura el 080; Daniel Rosa, Oscarleon, Miquel Suay, Antonio Miró, Lloa by Lidia Aguilera, Pablo Erroz, Lebor Gabala, Txell Miras, Miriam Ponsa, Aubergin, Pilar del Campo, Brain &Beast, Punto Blanco, Wom&Now, Torras, Naulover, BCN Brand, i ES Collection. Krizia Robustella, a més de desfilar, posa en marxa, en col·laboració amb cervesa Moritz, un projecte de disseny col·laboratiu, ja que durant tota la setmana els assistents podran donar el seu toc personal a dues propostes seves.

En aquesta edició la convidada serà Margherita Missoni, pertanyent a una de les sagues més importants de la moda italiana i que protagonit­zarà una xerrada amb l’exdirector­a de l’edició britànica de Vogue, Lisa Lovatt-Smith. Amb motiu del 20è aniversari, el 080 impulsa per primera vegada una acció solidària amb el Casal dels Infants del Raval i ha encarregat a l’il·lustrador novaiorquè­s Rubén Toledo un disseny per a una samarreta. Els beneficis que s’obtinguin es destinaràn a un projecte social del Casal Jove.

Margherita Missoni és la convidada estrella, Macson celebra 75 anys i Rafael Amargo debuta amb la seva firma

 ?? XAVIER GÓMEZ ?? Krizia Robustella ahir amb una proposta seva que podrà ser redissenya­da pels visitants del 080
XAVIER GÓMEZ Krizia Robustella ahir amb una proposta seva que podrà ser redissenya­da pels visitants del 080
 ?? VENTURELLI / GETTY ?? Margherita Missoni
VENTURELLI / GETTY Margherita Missoni

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain