La Vanguardia (Català)

Un retorn amb dubtes

El Barça repesca a Deulofeu, que desitja quedar-se i estar amb els millors

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

El Barça ha fet efectiva la clàusula que li permetia recuperar Gerard Deulofeu abonant 12 milions d’euros al seu actual club, l’Everton, encara que això no significa que l’extrem de Riudarenes vagi definitiva­ment al Camp Nou, ja que podria ser traspassat, o convertir-se en moneda de canvi en un altre fitxatge.

Era un secret de domini públic des de fa setmanes, però ahir expirava el termini perquè es fes oficial i a primera hora de la tarda el Barça va anunciar que ha exercit l’opció de recompra que tenia per Gerard Deulofeu. El Barcelona abona 12 milions a l’Everton per recuperar-lo. El jugador, el seu representa­nt Ginés Carvajal, el club i Ernesto Valverde tenen una xerrada pendent per acabar de definir quin és el paper d’un jugador que aspira a tenir molts minuts per intentar estar en el pròxim Mundial de Rússia. “Estic molt content de tornar al Barça. És casa meva. No he tingut mai una temporada completa al primer equip i és el que vull. Soc ambiciós i vull jugar amb els millors. Està parlat. Aquest any em quedo en el Barça segur, tot i que encara no he parlat amb Valverde”, va assenyalar ahir a la nit Deulofeu després de la final de l’Europeu sub-21.

El davanter és conscient del difícil que és fer-se un lloc en la vanguardia blaugrana per la presència, sempre intimidatò­ria, de Messi, Luis Suárez i Neymar. Però Valverde desitja parlar amb ell i espera convèncer-lo perquè esperi la seva oportunita­t, ja des de la pretempora­da. Clar que, arribat aquell extrem, Deulofeu no s’incorporar­ia a la feina fins a finals de juliol, principis d’agost, una vegada el Barcelona torni de la seva gira de pretempora­da pels Estats Units.

L’última vegada que va estar a prop d’instal·lar-se a la plantilla del Barcelona va ser a l’estiu del 2014 però Deulofeu no va convèncer Luis Enrique i va seguir amb el seu periple de cessions. Havia estat en l’Everton i d’allà va passar el Sevilla per tornar de nou a l’Everton en el 2015, ja com a jugador propietat del conjunt de Liverpool. Des de gener del 2017 va recalar a préstec en el Milan, on va recuperar sensacions. Va firmar amb l’Everton fins al 2018, amb opció a una temporada més, i el Barça va revelar ahir que el seu contracte com a barcelonis­ta s’estén fins al 30 de juny del 2019.

En les properes setmanes es veurà si Deulofeu torna a la pràctica a la disciplina barcelonis­ta, com així va verbalitza­r ahir a la nit, és traspassat a un altre equip o entra en una operació per abaratir algun fitxatge blaugrana. El futbolista té preferènci­a a l’hora de triar destí en el cas que el Barcelona es desprengui dels seus serveis. El que sí que és totalment definitiu és que Gerard López continuarà una temporada més al capdavant del Barcelona B. I que el porter Adrià Ortolà torna al Barça després de finalitzar la seva cessió al Deportivo Alavés. En principi, als seus 23 anys estarà a cavall del filial i el primer equip.

El conjunt blaugrana ha decidit prescindir de quatre jugadors del B que acabaven contracte: el porter José Aurelio Suárez, els migcampist­es Gerard Gumbau, que va debutar al primer equip, i Josep Miquel Fernández, Xemi, i el davanter Alberto Perea. Tampoc no segueix el defensa Borja López, que ha resolt la seva situació contractua­l amb el club. El defensa Borja López, que ha resolt la seva situació contractua­l amb el club.

LA CIMERA, EN UNS DIES Deulofeu té pendent una conversa amb Valverde per veure quin serà el seu paper

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain