La Vanguardia (Català)

Aznar suggereix a Rajoy que faci política a Catalunya

-

L’expresiden­t del Govern espanyol José María Aznar i president de la fundació FAES considera que, a més d’aplicar la llei, a Catalunya el Govern hi ha de fer política i “enfortir la societat civil que no vol la independèn­cia”.

En una conferènci­a impartida a El Escorial va assegurar que, “davant els que han decretat il·legítimame­nt un estat d’excepció a Catalunya, proposem la normalitat de la Constituci­ó i la llei. I a més a més de la llei, sí, fem política” va puntualitz­ar l’expresiden­t.

“Fer bona política a Catalunya –va afegir– significa establir bases d’entesa i sumar voluntats per articular una alternativ­a àmplia al nacionalis­me que reflecteix­i la pluralitat de la societat catalana”. “Fer política a Catalunya és guanyar vots –va subratllar– i enfortir una societat civil que no vol que l’independen­tisme usurpi el seu sentiment d’identitat”.

Aznar va fer aquesta recomanaci­ó en la clausura del curs d’estiu de FAES 2017. No obstant això, l’expresiden­t del Govern va considerar legítima la utilitzaci­ó de la llei.

Així doncs, concretame­nt va afirmar que el Govern que dirigeix Carles Puigdemont utilitza l’“envit” com a manera de conduir-se en política, i va recalcar que si continua en aquesta situació “irreductib­le” com està ara, “els mitjans legítims de la Constituci­ó i de l’Estat de dret no seran una opció”, sinó el “deure de les institucio­ns democràtiq­ues de mantenir la legalitat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain