La Vanguardia (Català)

El 080 Barcelona Fashion premia el disseny amb joies i el treball de la pell

- Barcelona

Mietis i Elena Estaun, dues firmes debutants al 080 Barcelona Fashion, es van emportar ahir els guardons al disseny emergent i a la millor col·lecció, respectiva­ment. El podi el va completar la marca Torras, que va rebre el premi Modacc a la millor col·lecció, reservat per a firmes que facturen més 2 milions d’euros l’any. Si alguna cosa ha caracterit­zat aquesta edició és la quantitat de peces de pell que s’han vist a la passarel·la, i això s’ha reflectit en els premis, ja que tant Mietis com Torras treballen la pell, mentre que Elena Estaun és una dissenyado­ra de joies que s’ha llançat al món de la roba, i el resultat són vestits joia. “Crec que al jurat li ha agradat la innovació –explica Estaun–. Vaig estudiar disseny de moda a Nova York, però em vaig dedicar a la joieria, motiu pel qual aquesta col·lecció ha estat com un repte personal”. De moment té tres botigues, dues a Barcelona (Turó Park i el Born) i una altra a Eivissa, i el seu pròxim repte és obrir-ne una altra a Los Angeles.

Maria Fontanella, la dissenyado­ra de Mietis, estava molt emocionada després de recollir el premi al disseny emergent acompanyat de 15.000 euros que atorga Desigual. Cosmic Cinderella ha estat la primera col·lecció d’aquesta jove de 24 anys que ha estudiat a Milà i que el seu avi va crear una fàbrica a Igualada dedicada a la pell. “Ha estat com un somni. Crec que li he donat un

punt més fresc a la pell, un toc divertit i molt femení”, diu Fontanella.

Torras ha guanyat el premi Modacc després de deu edicions al 080. “Aquest premi ens ha donat reconeixem­ent i visibilita­t”, explica Marta López, la directora creativa de la marca especialis­ta en pell. “La col·lecció Beat generation és molt trencadora i reflecteix la frescor que li he donat a Torras des que me’n vaig fer càrrec fa tres anys. Em vaig dedicar a qüestionar-ho tot i a capgirar-la”, afegeix.

El conseller d’Empresa i Coneixemen­t, Jordi Baiget, va anunciar que l’edició 21 es tornarà a celebrar al recinte modernista de Sant Pau del 29 de gener al 2 de febrer i, com a guanyadore­s, Mietis, Elena Estaun i Torras hi desfilaran.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Premis per a Mietis (emergent), Elena Estaun (col·lecció) i Torras (Modacc)
LLIBERT TEIXIDÓ Premis per a Mietis (emergent), Elena Estaun (col·lecció) i Torras (Modacc)
 ??  ?? 080Pell perforada de Torras
080Pell perforada de Torras
 ??  ?? 080Les joies d’Elena Estaun
080Les joies d’Elena Estaun
 ??  ?? 080Disseny de pell de Mietis
080Disseny de pell de Mietis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain