La Vanguardia (Català)

Paco Pérez recala a s’Agaró

Obre el luxós hotel Alàbriga, amb diversos espais gastronòmi­cs que van des dels arrossos i peixos a la graella davant el mar fins a la proposta més elaborada del restaurant Terra

- Barcelona PERE DURAN SERRAT

Des de les terrasses dels luxosos apartament­s del nou hotel Alàbriga es veu, a l’altre extrem de la badia, l’Hostal La Gavina, que els Ensesa van construir sobre el terreny amb què la família s’havia cobrat el deute d’un client morós de la seva farinera a començamen­ts del segle XX. En aquella època ningú s’imaginava que s’Agaró es convertiri­a en un pol d’atracció de famosos de l’època i que per l’hotel més emblemàtic de la Costa Brava hi passarien als cinquanta i seixanta del segle passat la flor i nata de Hollywood i tots els famosos d’aquell moment.

I menys encara que molt de temps després, un alemany, Valeri Scherer, i el seu soci rus farien una inversió de més de 30 milions d’euros per obrir un nou hotel, que s’inaugurarà la setmana que ve, a l’altre extrem de la platja, i que ho farien amb la vocació de recuperar aquell glamur i atreure hostes del màxim nivell als seus 28 apartament­s.

Amb les formes sinuoses que evoquen una embarcació, l’Alàbriga neix ancorat a la costa que s’alça sobre la platja de Sant Pol, com un gran iot a terra des del qual els clients, quan surten a la terrassa, tenen la sensació de ser a bord d’una nau. Des de fa mig any cent cinquanta empleats treballen per posar-ho tot a punt i que al client no li falti de res: el mobiliari i els teixits de firmes superexclu­sives (al gust de la propietat, això sí), una joieria, una perruqueri­a i un centre de bellesa i de tractament­s a càrrec de profession­als reconeguts internacio­nalment que dirigeix Inma Moreno, i també un iot a disposició dels hostes amb servei de majordom i un cotxe per traslladar-los on els vingui de gust (si volen, també per fer una ruta pels millors restaurant­s) i fins i tot una programaci­ó d’actuacions musicals del nivell dels festivals de primer ordre.

Els propietari­s sabien que a la Costa Brava la proposta gastronòmi­ca havia d’estar a l’altura, i l’elegit va ser Paco Pérez, el xef del Mi-

ramar (Llançà), qui capitaneja altres establimen­ts estrellats com l’Enoteca (Barcelona) i 5 by Paco Pérez a Berlín. Per al flamant projecte de s’Agaró el xef ha confiat en algú de la seva absoluta confiança, Marcos González, a qui ha designat la tasca de xef executiu de l’hotel. Fa sis mesos que González treballa a s’Agaró amb un equip de més de 30 persones per posar en marxa l’engranatge.

No cal estar allotjat a l’hotel per gaudir de la triple proposta gastronòmi­ca: la del restaurant Terra, la del Sea Club i la del jardí davant l’hotel Garden (a base de vermut i pica-pica). Si el primer ocupa una sala àmplia i té una cuina enorme, el segon és un balcó al mar on es podrà gaudir d’una carta amb arrossos (comencen amb els de verdures, melós de llamàntol, de gamba i calamar, d’escamarlan­s, rap, salsitxes i costelles), peixos de llotja i carns (algunes amb llarga maduració) a la graella i marisc.

A Terra, el trio format pel cap de cuina Antonio Arcieri (12 anys a Miramar), el pastisser Mario Ubieto (magnífique­s postres!) i el sommelier Carles Aymerich (format al costat de Josep Roca a El Celler de Can Roca) acaben de començar a servir els primers menús degustació d’un restaurant que farà parlar pel seu alt nivell. “No volem fer ostentació de tècnica, sinó una cuina en què no es vegin múltiples passos sinó que mostri amb franquesa l’entorn de l’hort (en una masia conreen per a ells), del mar i la muntanya”.

Unes saboroses espardenye­s amb cigrons, un suquet de gambes, un caneló d’escamarlan­s, un ajoblanco de meló amb el seu pil-pil, garrí ibèric amb dumpling de verdures i una espatlla de lletó són alguns dels plats amb què salpa la nova cuina del Terra. El viatge comença amb vent favorable i ganes d’arribar lluny.

La cuina elaborada del Terra i els arrossos i la graella del Sea Club són els dos grans atractius

 ?? PERE DURAN SERRAT ??
PERE DURAN SERRAT
 ?? PERE DURAN SERRAT ??
PERE DURAN SERRAT
 ??  ??
 ?? PERE DURAN SERRAT ??
PERE DURAN SERRAT
 ?? PERE DURAN SERRAT ??
PERE DURAN SERRAT
 ??  ?? Terra. Paco Pérez a la cuina del Terra amb el pastisser Mario Ubieto i el cap de cuina Antonio Arcieri. Marcos González supervisa la feina d’aquests dos últims com a xef executiu de l’hotel. Sobre aquestes línies, un dels entrants del nou restaurant,...
Terra. Paco Pérez a la cuina del Terra amb el pastisser Mario Ubieto i el cap de cuina Antonio Arcieri. Marcos González supervisa la feina d’aquests dos últims com a xef executiu de l’hotel. Sobre aquestes línies, un dels entrants del nou restaurant,...

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain