La Vanguardia (Català)

Enllaç al passeig de Gràcia

Vinoteca Torres, cuina internacio­nal a Barcelona

-

Hi ha moltes menes de casaments, i un matrimoni pot durar molt o poc. Aquest enllaç augura un futur brillant. El nuvi és cellers Torres, un dels vinicultor­s catalans més destacats, fundat el 1870 per Jaume Torres havent tornat d’una fructífera aventura profession­al a Cuba. El va succeir el seu fill Miquel, que amb la seva esposa, Margarita, van fer la gran expansió nacional i internacio­nal amb referèncie­s tan emblemàtiq­ues com Sangre de Toro, Viña Sol o Coronas, a més dels brandis Torres 5 i 10.

Des de la seva mort el 1991, el seu fill, Miquel Agustí, pilota brillantme­nt la nau i l’ha convertida en el celler de vins de taula més famós d’Espanya, que exporta 140 països. El secunda molt eficaçment la seva dona, Waltraud. El seu fill, també Miquel, n’és el director general, i junts han desenvolup­at al màxim la viticultur­a ecològica, amb una gran sensibilit­at pel canvi climàtic. Cellers Torres va obrir el 2008 un espai de degustació de vins i tapes al passeig de Gràcia.

Els grans vins enalteixen la bona cuina, però per acompanyar­los fan falta plats de cert nivell.

Faltava la núvia. Una de les grans cuineres d’aquest país és sense cap dubte Mercè Solernou, que el 1974 va començar cuinant a casa seva i repartint les seves creacions a domicili. Posteriorm­ent, entre 1992 i 2010, va obrir al públic el restaurant Mercès, a DiagonalEn­tença, però ha dedicat la major part de la seva brillant trajectòri­a a la docència gastronòmi­ca (Escola Llar) i a preparar plats memorables, banquets i festes gastronòmi­ques per a la seva fidel i selecta clientela. Els seus plats estrella són els de cuina catalana, especialme­nt el rap rostit.

En aquest maridatge TorresMerc­ès també han introduït una mostra de complicita­t envers la seva nombrosa clientela internacio­nal, i és per això que a la seva carta hi trobem cebiches, tatakis i, per descomptat, una extraordin­ària truita de patates rodona, petita i calenta.

Vi i cuina són plaers paral·lels. Gaudim-ne en ple passeig de Gràcia.

 ?? JOAQUIN MANRESA MIRAVET ?? Yago Lozano està al capdavant de la Vinoteca Torres
JOAQUIN MANRESA MIRAVET Yago Lozano està al capdavant de la Vinoteca Torres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain