La Vanguardia (Català)

Eurosport emetrà íntegre el Tour de França i RTVE més de 100 hores

- F. PUIG

El Tour de França comença avui i els aficionats a seguir la prova ciclista més important del món per televisió podran fer-ho aquest any de forma íntegra per primera vegada a través d’Eurosport, ja que el canal de pagament transmetrà les 21 curses de principi a final. RTVE, per la seva part, ha anunciat que oferirà més de 100 hores en directe a través de Teledeport­e i La 1.

Eurosport va millorar fa unes setmanes el seu acord per a la retransmis­sió del Tour durant les pròximes tres edicions, en les quals transmetrà íntegramen­t la prova ciclista en directe. Aquesta millora suposa gairebé 25 hores més d’emissió en directe cada any i que 13 etapes que mai abans no s’havien produït íntegramen­t ho faran a partir d’ara.

La cadena reforçarà a més la cobertura de les etapes amb l’emissió diària de diversos programes com Tour extra, espai que serà emès dues vegades al dia just abans del començamen­t de l’etapa i al final d’aquesta i en el qual s’analitzarà el que ha passat a la cursa amb l’analista i exciclista Juan Antonio Flecha, també col·laborador de La Vanguardia. Flecha donarà les claus de la cursa, reconeixer­à diverses etapes i oferirà les seves prediccion­s sobre com creu que acabarà la jornada. D’altra banda, la periodista Laura Meseguer entrevista­rà els grans protagonis­tes de la jornada i el tres vegades guanyador de la ronda gal·la Greg LeMond analitzarà cada dia a les 21 hores en Le Tour by LeMond els moments destacats de cada etapa.

El Tour 2017 també es podrà veure en directe cada jornada a Teledeport­e, mentre que La 1 oferirà les etapes més destacades de la prova francesa (5,8, 9, 13, 14, 19 i 20 de juliol), amb un total de més de 100 hores en directe. Carlos de Andrés i Pedro Delgado seran els encarregat­s un any més de transmetre el Tour i explicar tots els detalls de la cursa. A cada etapa els acompanyar­an excicliste­s com Miguel Indurain, Óscar Pereiro, Carlos Sastre o Joseba Beloki, entre d’altres.

A més, la cadena pública oferirà informació i entreviste­s amb els protagonis­tes a totes les edicions dels Telediario i al Canal 24 Horas de la mà de l’enviat especial Josué Elena. I al web de RTVE s’oferirà de nou una emissió multisenya­l amb fins a set càmeres en directe en cada una de les etapes (cinc a les motos durant la cursa, una a la meta i una altra de La 1 o Teledeport­e), a television­s connectade­s, tauletes o mòbils.

 ?? PETER DEJONG / AP ?? Froome, guanyador del Tour 2016
PETER DEJONG / AP Froome, guanyador del Tour 2016

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain