La Vanguardia (Català)

Comença el Femap

El Llibre Vermell de Montserrat, primera cita del Festival de Música Antiga dels Pirineus

- PAU ECHAUZ

El claustre romànic de la catedral de la Seu d’Urgell acull avui el concert inaugural de la setena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap). El Cor Francesc Valls, el conjunt musical Magister Petrus i l’Esbart Dansaire de Rubí han unit forces per proposar un viatge a la música del segle XIV amb la interpreta­ció de diverses peces inspirades en el Llibre Vermell de Montserrat. Una combinació harmònica de cant i dansa per a la devoció a la Mare de Déu de Montserrat que es complement­a amb diverses cantigues d’Alfons X el Savi. El muntatge es repetirà dissabte a Berga.

El Femap 2017 proposa un programa ambiciós tant pel nombre de municipis que inclou com pel nivell artístic de les formacions musicals. Amb gairebé mig centenar d’actuacions, que es faran per tot el Pirineu català, Andorra i sud de França, el certamen és actualment el festival de música antiga de més magnitud de tot Europa i continua creixent amb una oferta variada que combina concerts, patrimoni i turisme, com les visites guiades a l’entorn o al patrimoni cultural,

degustacio­ns i actes culturals. Aquest any, els artistes convidats procedeixe­n de València, i protagonit­zen 17 dels 49 concerts, encapçalat­s pel Cor de la Generalita­t Valenciana, cor estable del Palau de les Arts de Valencia, que oferirà peces dels segles XVI i XVII recuperade­s dels arxius musicals de les esglésies. A destacar l’orquestra de cambra Lucentum XVI, que interpreta­rà obres selecciona­des del cançoner del duc de Calàbria.

 ??  ?? Música Antiga dels Pirineus a la Seu d’Urgell ( 21.00 hores)
Música Antiga dels Pirineus a la Seu d’Urgell ( 21.00 hores)

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain