La Vanguardia (Català)

El Santander ressuscita el pla immobiliar­i del Popular

- L. AGUSTINA

Va ser un dels fracassos d’Ángel Ron, expresiden­t del Popular, i una de les causes de la seva caiguda. El projecte Sunrise consistia a crear una gran companyia immobiliàr­ia amb els actius del banc, donar entrada a socis financers rellevants en el capital i treure-la a borsa. El Popular no va poder dur-la a terme perquè aquest procés exigia assumir més pèrdues que haguessin requerit més necessitat­s de capital. Ara, el Santander ha trigat menys d’un mes a assumir la idea i fer els primers passos per executar-la.

El consell del Popular –des del 7 de juny passat, filial del Santander– va anunciar ahir que ha encarregat al banc d’inversió Morgan Stanley el procés de recerca de socis per a una cartera d’actius adjudicats i crèdits immobiliar­is morosos per un valor brut de 30.000 milions d’euros. En un comunicat remès a la CNMV, el banc va dir que “els criteris per a l’elecció del soci o els socis seran el preu, l’experiènci­a en aquest tipus de processos i la capacitat de gestió i execució”.

Aquesta operació, quan s’executi, donarà compliment a l’anunci efectuat pel Santander en el moment següent a la compra del Popular de netejar-lo immediatam­ent del totxo. El consell del Popular també va anunciar ahir que ha recomprat per 180 milions d’euros el 51% del capital d’Aliseda, la firma de gestió d’actius immobiliar­is de la qual tenia el 49%. Finalment, i sense donar més detalls, el banc ha decidit començar a substituir els consellers de les societats participad­es.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain