La Vanguardia (Català)

Unió de Pagesos denuncia males pràctiques en la venda de fruita d’os

-

El sindicat agrari Unió de Pagesos va denunciar ahir, davant un establimen­t comercial a Alcarràs (a la comarca del Segrià), presumptes males pràctiques en la comerciali­tzació i falta de rigor amb la qual hipermerca­ts, supermerca­ts i altres establimen­ts en règim d’autoservei tracten la fruita d’os, una de les més peribles. L’organitzac­ió ha comprovat que en aquest establimen­t es comerciali­tzava préssec pla afectat per podridures, fruits oberts i amb uns calibres que no corresponi­en als indicats en el lineal.

La normativa de la Unió Europea prohibeix la comerciali­tzació de préssecs i nectarines de calibre inferior a 56 mm o 85 grams entre juliol i octubre. Vendre aquestes peces és, tot i això, una pràctica molt freqüent, segons Unió de Pagesos. Però, més enllà d’aquest exemple, hi ha normes, que són seguides pels productors, però no tant en altres baules de la cadena, assegura el sindicat. Això passa en la identifica­ció correcta de la categoria del producte i el calibre, la indicació del color de la polpa del fruit, o el país d’origen, que s’han d’informar al consumidor de manera obligatòri­a.

El sindicat ha traslladat a l’Agència Catalana del Consum la necessitat de posar en marxa una campanya per inspeccion­ar aquestes pràctiques a les grans superfície­s, i en una reunió amb responsabl­es de l’entitat es tractarà el pròxim dia 17 d’aquest mes com i quan es fa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain