La Vanguardia (Català)

Repartimen­t de poders

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Els afins a Sánchez no han posat traves a Susana Díaz en el seu congrés regional.

No hi va haver sorpreses. El sector andalús afí a Pedro Sánchez no ha presentat batalla a Susana Díaz, que continuarà sent secretària general del PSOE-A després del congrés regional que se celebrarà a Sevilla a finals de mes. Quatre parlamentà­ries andaluses van dipositar ahir més de 25.000 avals a favor de Díaz davant dels 813 que va poder recollir el seu contrincan­t, Francisco Tirado, un desconegut militant de Jaén.

Susana Díaz repeteix així la seva jugada favorita, és a dir, aixafar els rivals sota una muntanya d’avals. Ho va fer en la primera ocasió que va presentar la seva candidatur­a al PSOE andalús el 2013. Ho va intentar amb Pedro Sánchez, però va fracassar. Val a dir que la xifra implica que més de la meitat dels socialiste­s andalusos, uns 48.000, li donen suport.

El sector crític ja havia garantit que Susana Díaz tindria un congrés tranquil i que no impulsaria una alternativ­a, però hi havia expectació a l’entorn de la presidenta per veure si ho complien. Un nombre elevat d’avals a favor de Tirado hauria indicat que els sanchistes sí que s’haurien mobilitzat. No ha estat així i la batalla es presentarà en els congressos provincial­s després de l’estiu.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain