La Vanguardia (Català)

Detingut un fals revisor del gas per haver robat 160.000 euros a gent gran

-

Va ser detingut el 22 de juny passat. Els Mossos d’Esquadra li anaven al darrere des de feia cinc anys. Es tracta d’un fals revisor del gas molt astut i esmunyedís.

Segons ha determinat una exhausta investigac­ió policial, l’home va aconseguir embutxacar-se 160.000 euros accedint a casa de la gent gran. S’aprofitava de la seva vulnerabil­itat per emportar-se diners i objectes de valor. La seva principal vàlua era la seva amabilitat. Gràcies a la seva amabilitat aconseguia guanyar-se la confiança de les seves víctimes, que li obrien la porta sense sospitar i el deixaven rondar pel pis, pensantse que realment donava una ullada al subministr­ament de gas. Feia servir el català o el castellà depenent de la llengua en què parlés la seva víctima.

El fals revisor era tan afable que fins i tot una dona li va dir que es quedés a dinar. Tot i això, el presumpte lladre va declinar l’oferiment per si algun familiar l’acabava descobrint. En total, els Mossos d’Esquadra han comptabili­tzat 17 víctimes, setze dones i un home. Tots ells tenien entre 65 i 94 anys.

Aquest fals revisor del gas ja el van capturar una vegada. Va ser el 2012. Els Mossos el van trobar a Algesires després d’atribuir-li una sèrie de robatoris a domicilis particular­s fent-se passar pel revisor del gas. El jutge el va enviar a presó. Tot i això, l’any següent va obtenir un permís penitencia­ri i ja no hi va tornar mai. Va reprendre l’activitat d’enganyar gent gran esmunyint-se entre Barcelona i Madrid. S’emmascarav­a rere el DNI del seu cunyat per ocultar la seva identitat, fins que els Mossos el van tornar a enxampar. El van trobar a Getafe, on s’havia instal·lat amb la seva parella sentimenta­l. Després de passar a disposició judicial, el jutge en va decretar l’ingrés a la presó.

La policia recomana no fer pagaments en efectiu a un revisor del gas i en cas de dubte trucar a la companyia contractad­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain