La Vanguardia (Català)

L’èxit de ‘Supervivie­ntes’ consolida Telecinco com a líder al juny

TV3 manté la seva segona posició, a sis dècimes de la cadena de Mediaset

- FRANCESC PUIG Barcelona

Mes de pocs canvis en les audiències televisive­s. Telecinco continua manant en el rànquing tant a Espanya com a Catalunya al juny a causa en gran part a l’èxit que està obtenint la present edició del reality Supervivie­ntes, present d’una manera o altra a tota la graella de la cadena. En l’àmbit estatal, el principal canal de Mediaset ha obtingut un 14,4% de quota de pantalla, una dècima menys que al maig, i ha tornat a superar en més de dos punts la seva seguidora més immediata, Antena 3, que s’ha quedat amb un 12,1 %, amb un retrocés de quatre dècimes. A continuaci­ó, es manté tercera La 1, que perd dues dècimes i anota un 10,3%, les temàtiques de pagament (7,2%), el conjunt de les autonòmiqu­es (7,2%), La Sexta (6,5%) i Cuatro (6,4%), segons l’informe mensual de Barlovento Comunicaci­ón elaborat amb dades de Kantar Media.

Tot i que també es manté líder, Telecinco experiment­a un notable descens a Catalunya i perd sis dècimes respecte al maig, amb un 11,2%. Aquest resultat ha permès a TV3, tot i mantenir-se amb la mateixa quota del 10,6%, reduir distàncies i col·locar-se a sis dècimes del liderat. Antena 3 torna a quedar tercera a Catalunya amb una quota per sota del 10% (en aquesta ocasió un 9,3%). La segueixen La 1 (8%), La Sexta (5,5%), Cuatro (5,4%) i 8TV (3,5%).

L’espai més vist del mes va ser la final de la Champions League disputada entre el Reial Madrid i el Juventus a Antena 3, dissabte dia 3 amb 9.620.000 espectador­s d’audiència mitjana i 56,9% de quota de pantalla. A Catalunya, aquest partit també va ser el més vist, en aquesta ocasió en la seva emissió per TV3, on va aplegar 657.000 espectador­s i una quota del 26,3%. La sèrie de ficció més vista correspon a Allí abajo, a Antena 3, amb 3.328.000 espectador­s d’audiència mitjana i un 21,2% de quota. Aquesta sèrie també ha col·locat un capítol (l’emès el dilluns 5), com el més vist en diferit amb 351.000 visionats.

 ?? CHEMA MOYA / EFE ?? La final de la Champions entre el Reial Madrid i el Juventus, el més vist
CHEMA MOYA / EFE La final de la Champions entre el Reial Madrid i el Juventus, el més vist

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain