La Vanguardia (Català)

Acord per al Canal Olímpic

-

Les administra­cions van aconseguir arribar a un acord i deixar clares les competènci­es de cadascuna molt abans que ho fessin les dues grans television­s públiques de Catalunya, TVE i TV3. A només 23 dies de la cerimònia d’inauguraci­ó dels Jocs, La Vanguardia anunciava una entesa que permetria la creació del Canal Olímpic, un canal televisiu dedicat a les retransmis­sions olímpiques que va emetre a través del senyal del Canal 33 i va portar l’actualitat olímpica de manera ininterrom­puda al públic català i en català amb profession­als d’ambdós canals.

La firma de l’acord, celebrada en aquestes pàgines pel desaparegu­t Josep Maria Baget, va arribar després que TVE, titular del senyal, oferís a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió les imatges a canvi d’una compensaci­ó econòmica que des de Sant Joan Despí es va considerar desmesurad­a. TV3 no podia ser, en cap cas, com un canal estranger a Barcelona, adquirint els drets i assumint la seva part de producció pròpia. Així que des dels poders públics es va exigir un enteniment finalment facilitat per Antoni Traveria, cap de comunicaci­ó de TVE a Sant Cugat, i Tatxo Benet, director d’Esports de TV3, com explicava un dia abans de la seva presentaci­ó el suplement especial que La Vanguardia dedicava als Jocs.

D’aquesta manera, el públic català va poder disposar de dos canals específics sobre Barcelona’92: La 2 de TVE, que va portar els Jocs a tot Espanya; i el Canal Olímpic, amb els logos de TVE i TV3, amb producció i comerciali­tzació d’espais pròpia. La iniciativa va ser un èxit. TVE es va encarregar de les connexions a l’exterior i TV3 del plató i la redistribu­ció del senyal. En el record del teleespect­ador queda la unió en pantalla de coneguts profession­als de totes dues television­s.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain