La Vanguardia (Català)

LES PRINCIPALS MESURES

-

Deduccions de despeses corrents.

Els treballado­rs autònoms es podran deduir el 30% de les despeses de subministr­aments com l’aigua, l’electricit­at o el telèfon) que siguin atribuïble­s a la seva activitat econòmica. Per al càlcul es comptabili­tzarà quina part de l’habitatge de l’autònom es dedica a l’esmentada activitat profession­al. Si s’hi destina un despatx que representa el 20% de tota la casa, només serà objecte de deducció una quarta part de les factures. I sobre aquesta quantitat és on s’aplicarà l’esmentada deducció del 30%.

Desgravaci­ons per àpats.

La llei preveu la desgravaci­ó de fins a 26,67 euros diaris per les despeses de manutenció del treballado­r. En el cas que l’autònom sigui a l’estranger, la desgravaci­ó serà d’un màxim de 48 euros.

Accidents in itinere.

Els sinistres que tinguin anant o tornant de la feina seran considerat­s laborals.

Compatibil­itzar feina i pensió.

Els autònoms que contractin un altre treballado­r podran compatibil­itzar la seva ocupació amb una pensió.

La tarifa plana s’amplia a 12 mesos.

Els autònoms que es donaven d’alta actualment per primera vegada gaudien d’una quota reduïda de 50 euros els primers sis mesos. Ara s’ha prolongat fins a un any en total. També podran beneficiar-se de la rebaixa els que faci més de dos anys que no treballen i les dones que es reincorpor­in després del període de maternitat.

Flexibilit­at en les quotes.

Els empleats podran donar-se d’alta i de baixa com a autònoms tres vegades l’any i pagar només pels dies efectivame­nt treballats. També es podrà canviar la base de cotització fins a quatre vegades a l’any.

Bonificaci­ons del 100%.

En el període de descans per maternitat, paternitat o adopció, els treballado­rs gaudiran d’una bonificaci­ó del 100% en el pagament de les quotes. També tindran una exempció del 100% de la quota els que cuidin menors o dependents.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain