La Vanguardia (Català)

Mireia Calafell

Arrenca des del Maresme el festival Poesia i +

- DIRECTOR DEL FESTIVAL POESIA I +

Mireia Calafell, Martí Sales i Pere Almeda dirigeixen la dotzena edició del Festival Poesia i +, que cada estiu irradia la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac cap a sis poblacions més del Maresme, del 6 al 16 de juliol.

Caldes d’Estrac

La dotzena edició del festival Poesia i +, que cada estiu la Fundació Palau i Fabre de Caldes d’Estrac irradia cap a sis poblacions més del Maresme, torna amb noves propostes del 6 al 16 de juliol. El canvi d’imatge del Poesia i + presagia actuacions de reacció poètica contemporà­nia, un dels valors més apreciats de l’esdevenime­nt que dirigeixen Mireia Calafell, Martí Sales i Pere Almeda.

El 6 de juliol el festival comença a l’Escola de Teixits de Punt de Canet amb una potent versió escènica d’un dels llibres d’Albert Balasch, guanyador del premi Gabriel Ferraté, La caça de l’home, al qual posa veu Oriol Genís. El 7 de juliol es trasllada a Mataró amb diversos espectacle­s d’entrada lliure a la plaça de l’Ajuntament. Marc Egea i Oriol Sauleda, amb Alenky; Guim Valls i Maria Sevilla, amb versos de Pizarnik a Lorca, i a Can Marchal, Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, amb Pau Riba.

El 8 de juliol el Poesia i + es trasllada a Llavaneres, al parc de Ca l’Alfaro. Neus Borrell i Nuvola Vandini amb Llengua Mare, per donar pas al Sacrilegi de Víctor Obiols, poesia cantada dels clàssics. L’endemà, el festival va al recinte modernista del mercat d’Arenys de Mar amb Tiberi ,de la companyia Nyamnyam, que donarà pas a la coreografi­a de la cantant Isabel Vinardell i la compositor­a Isabelle Laudenbach. El dia 9 el marc incomparab­le del pou de glaç de Canyamars, a Dosrius, s’obrirà a l’actor Miquel Gelabert, acompanyat per l’acordionis­ta Jaume Mallofré.

La clausura del festival se centrarà a Caldes d’Estrac. El 13 de juliol la Fundació Palau obre amb Ursonate karaoke, de Cabosanroq­ue, i el poeta Vicenç Altaió presenta Artaud, en què aprofundei­x en la marginació i l’aïllament de Palau i Fabre. A continuaci­ó Son bombas, no palomas, de la poetessa refugiada siriana Fadwa Souleimane.

La rematada del Poesia i + serà el 14 de juliol amb El desig pregon, del poeta Marçal Font amb els interns del centre penitencia­ri de Quatre Camins. El cantautor Nico Roig, amb el seu Vol. 71, donarà pas a Rosalía & Raül Refree amb el seu disc Los ángeles. L’endemà, les poetesses Fina Birulés i Joana Masó amb el diàleg literari Paraules pel temps de crisi. Per últim, la potència lírica de Rowan Ricardo Phillips, la poetessa Juana Adcock i el bateria Ramon Prats amb l’oda elegíaca The ground .La cirereta poètica arribarà amb els actors Lluís Homar i Clara Segura amb l a seva adaptació del text de Pere Vilà i Ferran Joanmiquel, el diàleg impossible d’Estimat Picasso.

L’última jornada a Caldetes acollirà la pallassa Pepa Plana amb Suite, la Nit de Poetes amb Antoni Clapés, Rubén Luzón i Sònia Moll i Càntut, del músic empordanès Carles Sanjosé.

Els actors Lluís Homar i Clara Segura recitaran el diàleg impossible d’‘Estimat Picasso’

 ??  ??
 ?? POESIA I + ?? El grup Coetus actuarà amb Pau Riba a Mataró
POESIA I + El grup Coetus actuarà amb Pau Riba a Mataró

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain