La Vanguardia (Català)

Circ a les muntanyes

El Cirque du Soleil espera superar a Andorra els 100.000 espectador­s amb ‘Scalade Stelar’, un espectacle d’una hora d’acrobàcies al límit

-

Scalade Stelar és l’últim espectacle concebut pel Cirque du Soleil per omplir les nits de juliol a Andorra, un muntatge que espera aconseguir superar els cent mil espectador­s i que serà un dels atractius turístics de l’estiu, juntament amb diverses competicio­ns esportives internacio­nals.

Andorra la Vella

Scalade Stelar, l’últim espectacle concebut pel Cirque du Soleil per omplir les nits de juliol a Andorra, va començar el cap de setmana passat amb gran èxit de públic, que va gaudir de valent amb un muntatge que espera superar els cent mil espectador­s i que serà per cinquè any consecutiu un dels atractius turístics de l’estiu al costat de diverses competicio­ns esportives internacio­nals.

El coreògraf canadenc Benjamin Dupont ha dissenyat un espectacle cent per cent marca de la casa, però inspirat en els alts cims d’Andorra. Una protagonis­ta, interpreta­da per tres artistes diferents, la Somiadora, com una nova Alícia, es deixa portar pel somni per anar escalant per diferents mons imaginaris fins arribar als núvols, en una successió d’acrobàcies, exercicis mà a mà, trapezis, equilibris, barra, en un constant desafiamen­t de la llei de la gravetat protagonit­zat per diferents personatge­s que actuen al límit de la pirueta. Són diferents moments plens de fantasia acompanyat­s per una escenograf­ia molt simple i una banda sonora que aconseguei­x ser el complement perfecte per a una atmosfera màgica. L’emoció és màxima, com quan el funambulis­ta ensopega i recupera l’equilibri sobre el cable entre el crit espantat de petits i grans.

Aquest és el segon any que els artistes actuen sota una carpa de 4.250 metres quadrats al centre d’Andorra la Vella per evitar les inclemènci­es del temps. Una novetat és l’escenari de 37,5 metres de llarg per 12 metres d’ample, amb els espectador­s distribuït­s a banda i banda, cosa que millora la visibilita­t i incrementa la proximitat entre artistes i públic. Edesia Moreno, ajudant de direcció escènica i dissenyado­ra de coreografi­a acrobàtica, ressalta la destresa dels acròbates actuant sense descuidar cap dels angles, de manera que l’espectador se senti també protagonis­ta.

Aquest és el cinquè muntatge del Soleil, un espectacle que és l’últim dels que van acordar amb el Ministeri de Turisme d’Andorra i que es presumeix es podria tancar amb més de mig milió d’espectador­s. El ministre de Turisme, Francesc Camps, afirma que la col·laboració ha estat fructífera. El cost mitjà net de cada producció ha estat de 2,5 milions d’euros, però el retorn econòmic a través de la despesa turística és de 20 milions, perquè les tres quartes parts del públic és estranger que pernocta a Andorra. El Govern ja negocia amb Cirque du Soleil per prorrogar Scalade Stelar dos anys més com a mínim. Fins al 30 de juliol se celebraran 22 sessions amb la caracterís­tica de reservar 55.000 places gratuïtes per al públic que s’està dret, mentre que les altres 50.000 costen entre 18 i 20 euros per a una hora, seixanta minuts ben aprofitats.

PAU ECHAUZ El coreògraf Benjamin Dupont ha dissenyat un espectacle inspirat en els cims d’Andorra

 ??  ?? L’espectacle estarà a Andorra fins al 30 de juliol
L’espectacle estarà a Andorra fins al 30 de juliol

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain