La Vanguardia (Català)

Timochenko es recupera de forma favorable d’un vessament cerebral

- Buenos Aires. Correspons­al ROBERT MUR

El comandant en cap de les FARC, Rodrigo Londoño, àlies Timoleón Jiménez o Timochenko, es recupera favorablem­ent del vessament cerebral sofert diumenge. De 59 anys, el líder guerriller està ingressat en l’UCI d’un hospital de Villavicen­cio, a la regió de Meta, a un centenar de quilòmetre­s de Bogotà. Dies abans, l’organitzac­ió havia concretat el lliurament de les armes.

L’hospital va assegurar en un comunicat que Timochenko va evoluciona­r el mateix diumenge de forma “satisfactò­ria amb una millora del 90%” després de ser-li diagnostic­at un “accident cerebral isquèmic transitori”. L’informe indicava que el comandant va anar d’urgència a la clínica quan feia cinc hores que s’havia manifestat el quadre clínic, presentant alteració de la parla i disminució de la força muscular al braç esquerre.

En el compte de Twitter de Timochenko –on molts detractors van aprofitar per expressar-li els pitjors desitjos– algú va escriure en nom seu: “Gràcies als que estan pendents de la meva salut. Tot va bé, dono també les gràcies al cos mèdic per les seves cures”.

El membre de la direcció guerriller­a Andrés París va declarar ahir a W Ràdio que Timochenko mostrava “una recuperaci­ó bastant ràpida” i estava “en les seves plenes facultats”. Timochenko i el president, Juan Manuel Santos, van escenifica­r dimarts passat el lliurament de les armes a Mesetas, a 130 quilòmetre­s de Villavicen­cio.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain