La Vanguardia (Català)

Visca el turisme, pitiüsencs

- Quim Monzó

Normalment, quan un club de futbol no pot fitxar nous jugadors és perquè no té ni un duro o perquè les autoritats esportives l’han castigat sense poder fer-ho durant unes determinad­es temporades per haver-se saltat tal o tal altra norma.

Normalment. Perquè la Societat Deportiva Formentera és més original i no ho fa per cap d’aquests motius, sinó per un altre que és fàcil d’entendre: no sap on allotjar els jugadors. Per primera vegada a la seva història ha pujat a Segona Divisió B. L’enhorabona!, però com és lògic, quan un equip puja de categoria necessita jugadors nous de nivell superior per enfrontar-se als clubs que ara seran els seus rivals, un graó pel damunt dels que van ser els seus rivals la temporada anterior. Però a l’illa de Formentera, de tan ple com està tot no hi ha manera de trobar-los un lloc on viure durant l’estiu. De maig a octubre, per ser precisos. Com el seu nom indica, FútbolBale­ar.es és un portal que dona notícies sobre el futbol en aquelles illes (sembla clar que seria estúpid que es digués

A Formentera, de tan ple com està tot no hi ha manera de trobar un lloc on viure als jugadors de l’equip de futbol

Fútbol Balear i donés notícies sobre l’espeleolog­ia a la comunitat foral de Navarra, per exemple). Doncs bé, en aquest portal, el president del club, Xicu Ferrer, diu que, com a mínim fins a començamen­ts de novembre, no els podrà trobar cap lloc on estar-se. L’entrenador, Tito García Sanjuán, explica que no és cosa d’ara: “Aquest problema ja el teníem l’any passat, però no era tan greu perquè hi havia molts jugadors solters i podíem posar-ne plegats alguns. Ara n’hi ha molts de casats i evidentmen­t cada un d’ells ens demana un allotjamen­t per a la família, una cosa que aquí és molt difícil en la situació actual. Hem contactat amb diversos futboliste­s que ens han dit que sí, però després ens trobem amb aquest problema que no sabem com resoldre, perquè ni tan sols podem enviar-los a Eivissa ja que allà estan igual, i a més haurien d’agafar el ferri dues vegades al dia”.

Home, igual-igual jo diria que no, perquè precisamen­t la setmana passada, al programa Crónica Cuatro, van informar d’una senyora que resideix a Eivissa i que lloga per només 25 euros per nit una cabanya on hi ha un llit, una saleta envoltada de cortines i un bany sec perquè els llogaters hi puguin fer pipí i popó. Per dutxarse, entre les canyes hi ha una aixeta i una dutxa, totes dues amb aigua corrent. També té en oferta d’altres cabanyes semblants (nou en total). La dona calcula que aquest estiu s’embutxacar­à uns 18.000 euros amb aquest invent que dubto molt que sigui legal però que als jugadors de la Societat Deportiva Formentera els permetria passar aquests mesos fins a finals d’octubre, quan la pitiüsa petita recuperarà una certa normalitat. Això sí: fins aleshores els dos viatges diaris en ferri no els els treu ni Déu Nostre Senyor.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain