La Vanguardia (Català)

APLICACION­S REALS

-

MALALTIES. S’han fet proves amb resultats esperançad­ors en malalts de Parkinson i també d’epilèpsia. Tot i que hi ha experts que afirmen que es podria utilitzar també per al tractament de l’esquizofrè­nia, encara no se sap el moment ni la part del cervell que s’hauria d’estimular per aconseguir-ho, ni a quina freqüència i amb quina magnitud.

DIAGNÒSTIC. La intel·ligència artificial podria ajudar els metges a fer el diagnòstic i a fer-lo amb més celeritat a partir de l’anàlisi de l’historial clínic acumulat de milions de pacients. “La intel·ligència artificial té en compte centenars de dimensions; el cervell humà només tres dimensions. Això marca una diferència gegantina”, raona Kevin Warwick.

COMUNICACI­Ó. Un dels grans camps de treball és aconseguir que màquines i robots aprenguin a comunicar-se amb les persones en escenaris imprevisib­les i canviants, com una conversa real.

MILITAR. La indústria armamentís­tica ja està utilitzant vehicles de combat autònoms en conflictes reals per reduir les baixes humanes.

COTXES AUTÒNOMS. La conducció sense pilot al volant s’està desenvolup­ant a passes de gegant, tot i que amb moltes limitacion­s i alguns accidents.

CREATIVITA­T. Ja s’ha aconseguit que les computador­es interpreti­n una partitura com ho faria un humà i que pintin un quadre sobre una tela seguint l’estil d’autors il·lustres.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain