La Vanguardia (Català)

Queixes per la desaparici­ó de l’‘Espai Terra’ a TV3

- Barcelona

El Col·legi d’Ambientòle­gs de Catalunya, que reuneix els profession­als vinculats a la protecció del medi ambient a Catalunya, han sol·licitat que TV3 mantingui el programa Espai Terra, que dirigeix i presenta Tomàs Molina. La franja horària matinal que ocupava aquest espai a partir del setembre serà per al programa d’entretenim­ent A tota pantalla, que presentarà Núria Roca. “Tot això, sumat a la desaparici­ó ja fa tres anys del programa històric El medi ambient, deixa la televisió pública coixa d’un programa d’informació de caràcter ambiental”, assenyala el Col·legi d’Ambientòle­gs. Fonts de TV3 van indicar que “no hi ha res decidit”, “que no es renuncia als continguts” d’aquest programa i que hi ha la possibilit­at que aquest espai es reconverte­ixi en una secció al nou programa matinal o en reportatge­s dins del Telenotíci­es comarques. “No renunciem a una cosa que es pot considerar com una marca”, van afegir.

“El canvi climàtic, el patrimoni natural, la mobilitat, la gestió de l’aigua o la prevenció de residus són, per posar-ne exemples, qüestions respecte a les quals els profession­als del medi ambient tenim molt a aportar”, diu el Col·legi. “Els mitjans de comunicaci­ó públics han de disposar d’espais i profession­als que puguin sensibilit­zar i difondre aquesta informació a la ciutadania”, s’afegeix.

Divulgador­s com José Luis Gallego han elogiat el programa Espai Terra, en què es fa atenció al món rural, la natura i el coneixemen­t de territori amb criteris de proximitat. “En un país forestal com Catalunya, amb desenes de milers de boletaires, excursioni­stes i molts amants de la naturalesa, no és acceptable que no hi hagi programes específics per difondre aquests valors d’interès social en una televisió pública”, diu Gallego. “Precisamen­t TVE ha introduït posteriorm­ent Aquí la Tierra, un programa com el de Tomàs Molina que està tenint una gran audiència”, afegeix aquest divulgador.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain