La Vanguardia (Català)

El dia de la bèstia

La Filmoteca anticipa el cinquanten­ari del festival de cinema de Sitges

- Barcelona

A Sitges, quan el festival està en marxa, cada dia és de la bèstia: de la bèstia, del vampir, de l’home llop o de l’assassí en sèrie. Són protagonis­tes, tots plegats, d’un certamen consagrat al terror i la fantasia, amb una pròxima edició, la del cinquanten­ari, que se celebrarà del 5 al 15 d’octubre.

Per al festival de Sitges –i per al cinema català en general– el cinquanten­ari és tan important que, de fet, la celebració ja ha començat a la Filmoteca de Catalunya, i per partida doble. Amb una magna exposició sobre la història de l’esdevenime­nt, d’una banda, i amb un cicle complet consagrat a les perles que han passat pel festival al llarg dels primers cinquanta anys d’història, de l’altra.

I així tornem a la bèstia de què parlàvem al principi. Avui, aquesta tarda, a les cinc, es projecta a la Filmoteca El día de la bestia (1995), el títol que va consagrar definitiva­ment Álex de la Iglesia com a director, i Nathalie Seseña, Álex Angulo i Santiago Segura, sense oblidar Terele Pávez, que ja aleshores ja era una clàssica, com els protagonis­tes d’aquesta comèdia virada al terror. Humor quotidià i cheli ,tano

més castís que l’entrepà de calamars. El día de la bestia és una pel·lícula singular, que va tenir un gran èxit de públic i una carrera comercial que va començar a Sitges, una plataforma de llançament magnífica per a aquest i altres títols semblants. Títols que aquest estiu recordarà la Filmoteca en un complet i nutritiu aperitiu del que arribarà a l’octubre, quan, de nou, el terror tingui la seva cita a Sitges.

No ho oblideu.

 ??  ?? ‘EL DÍA DE LA BESTIA’ Filmoteca 17.00 hores
‘EL DÍA DE LA BESTIA’ Filmoteca 17.00 hores

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain