La Vanguardia (Català)

El Barça defensa la gestió del Seient Lliure

El club qüestiona la profession­alitat de TV3 per una informació que veu tendencios­a

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Dues de les institucio­ns més representa­tives de Catalunya s’han embrancat en una batalla d’acusacions mútues. El Barcelona va respondre de manera contundent, fent referència a la falta de profession­alitat, a una informació de TV3 respecte a l’explotació per part del club de les entrades alliberade­s pels abonats mitjançant el sistema Seient Lliure. “He d’expressar disgust i insatisfac­ció per informacio­ns que ens arriben des de la nostra televisió, un mitjà públic en què la notícia no s’ha contrastat”, va denunciar el vicepresid­ent de l’àrea social del club blaugrana, Jordi Cardoner, en una compareixe­nça de premsa convocada per via d’urgència per contestar un reportatge emès en l’informatiu del canal autonòmic que denuncia anomalies en el funcioname­nt del Seient Lliure.

En concret, TV3 va indicar amb to de denúncia que en deu partits de gran demanda de les últimes tres temporades l’entitat va incloure entrades alliberade­s pels aficionats en paquets de luxe que va vendre a alts preus, però els abonats només van ser retribuïts per l’import del preu de venda al públic de l’entrada. El sistema estableix que el club i el soci es reparteixe­n el 50% de l’import de la localitat una vegada descomptat l’IVA (21%) i les despeses de gestió (10%). Amb un límit: un abonat no pot ingressar per aquest procedimen­t més del 95% de l’import de l’abonament anual. TV3 presentava el testimoni de personatge­s que havien rebut 80 euros per un partit quan el Barça havia ingressat entorn de 1.500 euros després d’incloure serveis addicional­s com aparcament, càtering, assistènci­a d’hostesses o informació sobre el partit. VIP Experience, en diuen, i hi ha gent disposada a pagar-ne disbarats. Però Televisió de Catalunya subratlla que els socis no tenien informació sobre aquesta pràctica i posa en dubte el compliment de la normativa de liquidacio­ns del Seient Lliure, amb la qual cosa fa l’efecte que aquests socis han estat poc menys que estafats.

La informació, que el canal atribueix al resultat d’una investigac­ió d’uns quants mesos de durada, va enfurismar la junta directiva. La considera tendencios­a i malintenci­onada. Jordi Cardoner va recriminar al seu autor que no hagués donat al club l’oportunita­t de pronunciar-se. “No pot ser que saturem amb set minuts de Telenotíci­es una situació que és totalment normal. Aquí s’han equivocat sense haver contrastat amb ningú dels que som responsabl­es d’aquest club”, va acusar. Al final de la compareixe­nça del directiu, Catalunya Ràdio, emissora de titularita­t pública, va informar que TV3 havia concedit al Barça l’ocasió d’explicar-se ahir al matí.

Cardoner va assegurar que el sistema està perfectame­nt estipulat i explicat, que els seus resultats (ingressos de 17 milions d’euros l’últim exercici en concepte de hospitalit­y al Camp Nou) apareixen en les memòries del club i que els socis disposen de canals per aclarir qualsevol dubte. “L’Oficina d’Atenció al Barcelonis­ta està atenent 25.000 trucades mensuals, 80.000 correus electrònic­s i 6.000 visites presencial­s de socis que poden preguntar i se’ls explica tot allò que vulguin”.

Cardoner no va desmentir que el club converteix­i entrades de 200 euros en paquets del 1.500. Es tracta, va dir, d’aprofitar el poder adquisitiu dels turistes en benefici del club. I va precisar: “La liquidació del Seient Lliure està vinculada al preu de l’aforament regular, preu de venda al públic sense cap més servei addicional”. “Algú es pot sentir enganyat quan el que s’ha explicat és diferent del que s’està fent”, va afegir, insistint que el procedimen­t no només és lícit, sinó públic i notori.

“Hauria pogut entendre aquesta informació d’una altra televisió d’Espanya. Aquí els qui s’han equivocat són vostès”, va disparar Cardoner cap a TV3. “No pot ser que saturem amb set minuts de Telenotíci­es una situació que és totalment normal. Aquí s’han equivocat”, va insistir.

TV3 explica que el Barça inclou entrades alliberade­s en paquets de luxe que multipliqu­en els ingressos “Per interès mutu m’hauria agradat que la meva televisió hagués contrastat la notícia”

 ?? LLIBERT TEIXIDO ?? El vicepresid­ent del Barcelona, Jordi Cardoner, ahir al Camp Nou
LLIBERT TEIXIDO El vicepresid­ent del Barcelona, Jordi Cardoner, ahir al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain